Spor Fatih Çintimar: İstediğimiz sonucu alamadık

Fatih Çintimar: İstediğimiz sonucu alamadık

Paylaş
Fatih Çintimar: İstediğimiz sonucu alamadık

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Avrupa şampiyonasında beklediğimiz sonucu alamadık. Bunun bahanesi ya da şikayeti yok" dedi.

Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk atletlerin elinden geleni yapmaya çalışsa da yetersiz kaldıklarını belirterek, "Avrupa şampiyonasında beklediğimiz sonucu alamadık. Bunun bahanesi ya da şikayeti yok. Sporcularımız burada yarışamadılar. Buraya gelirken barajı aşan sporcularımız, aştıkları dereceleri burada yapsalar 7 tane madalyamız olacaktı" diye konuştu.

Sporcu ve antrenörlerin elinden geleni yapmasına rağmen alınan sonuçların bir yerde eksiklikler olduğunu gösterdiğini ifade ederek, "Burada federasyon olarak bizim de eksiğimiz var. Bunları tamamlama adına çalışıyoruz. Daha önce yapılmış işlerin de biz burada acısını çekiyoruz diye düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde sporcularımızı daha iyi takiple daha iyi antremanla ve artık bireysel değil, toplu çalışmalarla önümüzdeki yıllara genç jenerasyonlarla birlikte yeni ekip hazırlayarak yola devam edeceğiz" dedi.

"Kimse bize ’doping yaptınız’ deme hakkını bulamayacak"

Doping yüzünden ciddi bir yara almış federasyonda göreve geldiklerini hatırlatan Çintimar, "Geçen yıl dopingde Avrupa’nın en önde gelen ülkesiydik ama bu sene çok şükür şu ana kadar sıfır toleransla ve sıfır rakamıyla gidiyoruz. En azından kimse bize ’doping yaptınız’ deme hakkını bulamayacak. Geldik, yarıştık şansız bir şekilde kaybettiğimiz madalyalar oldu. İşte İlham’ın madalyası, Elvan’ın taktik hatası, Ali’nin 5000 metrede şanssız çıkışı, Polat’ın son anda 4. olması ve elenmesi, Ramil’in finalde çok iyi yarışmasına rağmen madalya getirememesi gibi" yorumunu yaptı.

Çintimar, bazı atletlerin doping yüzünden şampiyonada yer alamaması konusunda şunları söyledi:

"Şu an elimizdeki ekibin sayısı, doping cezası alanlar ve sporu bırakanlar nedeniyle az. Geçen sene Avrupa şampiyonasında altın madalya alan 23-24 yaşındaki sporcularımız bile sporu bıraktı. Bir sebep açıklamıyorlar. Ama 24 yaşında Avrupa şampiyonu olan sporcuların sporu bırakmasının muhakkak kendilerince bir nedeni vardır. Bu değerlerin yok olması, doping yüzünden yaklaşık 20 sporcumuzun yok olması burada bizi mahcup etti."

"Hiçbir branşta derin bir kadromuz yok"

Bundan sonrası için yeni bir jenerasyon, yeni bir takımla yollarına devam etmeyi ve sporcu sayılarını arttırmayı amaçladıklarını vurgulayan Çintimar, "Atletizmde en büyük eksiğimiz, maalesef hiçbir branşta 3’üncü, 4’üncü, 5’inci sporcumuz yok. Her branşta bir tane çok iyimiz var. Onun altında bir tane iyimiz var ancak ondan sonra boşluğa düşüyoruz. Bu sadece a branşı, b branşı için değil, tüm branşlar için geçerli" ifadelerini kullandı.
Genç atletleri, tecrübe kazanmaları, büyük şampiyona atmosferini solumaları ve sonraki dönemlere daha iyi hazırlanabilmeleri için Zürih’e getirdiklerini belirten Çintimar, şunları kaydetti:

"Buradan döndükten sonra yeni sistemizle birlikte tekrar başlayacağız ve 2016 hedefimizi tutturmaya çalışacağız. Buraya gelmeden sistemle ilgili bir değişiklik yapmadık. Çünkü ciddi yara almış bir federasyonun sistem değişikliğiyle sezonun ortasından sonra devam etmesi zordu. Sezon bitti bundan sonra yeni sistem, yeni çalışma ekibi, yeni hocalar, yeni koordinatörler ve başantrenörlerle inşallah biz de dünyada var olan sistemle devam edeceğiz."

AA

Haberin Devamı