Gündem Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir? Ovacık Belediye Başkanı'nın bilinmeyenleri

Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir? Ovacık Belediye Başkanı'nın bilinmeyenleri

Paylaş
Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir? Ovacık Belediye Başkanı'nın bilinmeyenleri

Tunceli'nin Ovacık Belediye Başkanı Komünist Partili Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir? Ne zaman Ovacık Belediye Başkanı olmuştur? Kaç yaşındadır? İşte tüm bilgiler

Fatih Mehmet Maçoğlu 20 Aralık 1968 (48 yaşında) Tunceli Ovacık doğumlu, laborant ve Ovacık Belediye Başkanı.

2014 Türkiye yerel seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi'nden aday olarak seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanıdır. Maçoğlu, Türkiye Komünist Partisi (TKP) ile Demokratik Haklar Federasyonu'nun (DHF) seçimdeki ortak adayıydı.

Tunceli'ye bağlı Çemberlitaş köyü doğumlu olan Fatih Mehmet Maçoğlu, ilköğrenimini Ovacık YİBO'da, orta öğrenimini Bingöl Sağlık Meslek Lisesinde tamamladı. Meslek yaşamına 1989 'da Konya'nın Bozkır ilçesinde sağlık memuru olarak başladı.

OVACIK BELEDİYE BAŞKANI OLDU


1992 ile 2007 yılları arasında Tunceli'nin Pertek ilçesinde görev yaptı. 2006 yılında Çilimli ilçesine atandı fakat bu karar uygulanamadı. 2007 yılından bu yana Tunceli Devlet Hastanesi'nin Acil Servis bölümünde Sağlık Memuru olarak çalışmaktaydı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi olan Maçoğlu evli 2 çocuk babası. 2014 Yerel Seçimleri için Kamu görevinden istifa ederek Tunceli'nin Ovacık ilçesinde belediye başkan adayı olmuş ve kazanmıştır.

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ'NDEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANAN İLK KİŞİ


Rakibi bir önceki belediye başkanı Mustafa Sarıgül (BDP) 2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Ovacık belediye başkanı olmak için Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçimleri kazanmış ancak Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2013 yılı Temmuz ayında çözüm süreci ve anayasa yapım sürecindeki tutumunu protesto etmek için istifa ederek Barış ve Demokrasi Partisi'ne geçmiştir. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde ise ne CHP ne de BDP kazandı: Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye Komünist Partisi'nden aday olmuş ve %36,1 oy alarak Türkiye Komünist Partisi'nden belediye başkanlığı kazanan ilk kişi olmuştur.

Fatih Mehmet Maçaoğlu devlet hazinesine ait 650 dönüm araziye nohut, kurufasülye ve patates ektirmiş, yaptığı açıklamada ise elde edilen gelirle ilçedeki yoksul ailelere yardım ettiklerini ve 78 öğrenciye aylık 200 lira burs sağladıklarını söylemiştir.