Fatih Öztürk FATİH Projesi'nin akıbeti
HABERİ PAYLAŞ

FATİH Projesi'nin akıbeti

Haberin Devamı

Eğitimde yeni yıla hızlı bir başlangıç yapıldı. Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cuma günü İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü’nde İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim Okulu Açılış Töreni’nin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken kamuoyunun merak ettiği konulara da açıklık getirdi. Biliyorsunuz bir süredir sendikalar tarafından FATİH Projesi ile ilgili açıklamalar yapılıyor.

Bakan Avcı, FATİH Projesi’ni sadece çocuklara tablet bilgisayar dağıtılan bir proje olarak görmediklerini belirterek şunları söyledi: “FATİH Projesi’ni aynı zamanda Türkiye’de gerek donanım gerek yazılım bakımından bilgisayar teknolojisinin, bilişim teknolojisinin ve sektörlerinin gelişmesine öncülük edecek bir büyük proje olarak görüyoruz. O yüzden başlattığımız ihale süreci de 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar alımına ilişkin bir süreçtir.

[[HAFTAYA]]

İhale sürecinin en önemli bileşenlerinden birisi yerlilik oranıdır. Yani bu ihaleye giren firmalara hangi aşamada yüzde kaç yerlilik oranı garantisi verecek olmalarıyla başlayan bir süreçten söz ediyoruz. Dolayısıyla firmalardan bazı çekilmeler oldu. Komisyon toplanmasında gecikmeler oldu. Ama projeyle ilgili herhangi bir aksaklık yok, hele hele vazgeçmek gibi bir şey söz konusu değil.” Bu projede önemli olan içerik üretmektir.

Bakan Avcı da son üç yılda özellikle içerik üretimi konusunda olağanüstü bir mesafe alındığını, öğretmenlerin içerik üretimine ilgi gösterdiklerini, yakın zamanda konuyla ilgili açıklama yapacaklarını söyledi. Bakan Avcı, meslek lisesi öğrencilerinin yurtdışına staja gitmeleri konusunda çıkan haberlere de açıklık getirdi. Bakan “Meslek liselerinde okuyan bazı öğrencilerimiz öğrenci değişimi programı çerçevesinde yurt dışına staja gidiyor. Gelen öğrencileri kardeş okul ilan ediyoruz. Buradan olağanüstü bir sinerji, enerji doğuyor. Dolayısıyla özellikle mesleki ve teknik eğitim alanında eğitim alan öğrencilerimiz başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği projeleri kapsamında kendi meslekleriyle ilgili okulları görmek, gezmek, laboratuvarları, atölyeleri tanımak hatta bazı ortak projeler geliştirmek için bu tür münasebetler kuruyorlar” diye konuştu. Cuma günü sömestr tatili başlıyor. Tüm öğrencilerimize güzel bir tatil diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder