Spor Fatih Terim: Bir daha olsa bir daha yaparım

Fatih Terim: Bir daha olsa bir daha yaparım

Paylaş
Fatih Terim: Bir daha olsa bir daha yaparım

Alaçatı'daki kavgayla gündeme gelen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, basın toplantısı düzenledi!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, hafta sonunda damatlarıyla birlikte Alaçatı'da bir kebapçıda yaşanan kavga ile ilgili basın toplatısı düzenledi

Fatih Terim'in açıklamalarını canlı aktardık. İşte Terim'in açıklamalarının tamamı:

"15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE SAYGIMDAN SUSTUM"


Gerek sosyal medya gerek gazeteler çok şey yazıp çiziyor. Neden hemen konuşmadım? 15 ve 16 Temmuz hepimiz için önemliydi. Şehitlerimize ve gazilerimize olan saygıdan açıklama yapmaya hakkım olmadığını düşündüm. Sonra hiç konuşmamaya kadar verdim. Ama baktım ki bu ucuzluk ve iftiralar arasında susmamın yanlış anlaşılacağını düşündüm. Dolayısıyla sevdiklerim ve benim ismimin böyle bir hadiseye karışması beni rahatsız etti. Ben konuşmayınca gerçekleri bükmeye başladılar.


"EĞER AİLEME LAF SÖYLERSENİZ..."


Ben her zaman size doğruları söyledim. Sokakta, sahada, mahkemede hep doğruları söyledim. Bugün de doğruları söyleyeceğim. Benim değerlerimi iyi biliyorsunuz. Vatanım, bayrağım, Galatasaray ve ailem vazgeçilmezimdir. Bunların hiçbirine laf söyletmem. Söylerseniz de dayanamayacağımı iyi bilirsiniz. Bu değerlerime laf söylendiğin de gereğini yapmadığım olmamıştır.

Türkiye Futbol Direktörü bunu yapmamalıydı. Bu konuda en hassas benim. Bu konuda bükülmeden eğilmeden doğruları anlatacağım.

"HAKARET VE TACİZ"


Terim ailesinin büyüğü benim. Her baba ailesini ne olursa olsun korur. Benim evladım ablasına yapılan bir hakaret ve taciz var. Bir kadına! Çocuklar kendi kendine halletmeye çalışıyorlar. Akşam yemeğe oturacağız. Ailemle yemekte böyle bir konu geçince, ben tanıyorum ararım. Tanıdığım, tanıdığımı sandığım bu zatı aradım. Edepsiz bir teklif aldım. Ben debu teklife icabet ettim. Konu bitince de oradan ayrıldım. Bütün mevzuu budur.


"SİZ OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ?"


Şimdi bunun TFF ile bir ilgisi yok! Arkdaşlar hepiniz trafikte her gün kavga ediyorsunuz. Ailenizle yoldayken biri size trafikte taciz gerçekleştirirse, gereğini yaparsınız. Bu ailenin babası benim. Babası ölürken bana emanet edilmiş, damadımın ablasından bahsediyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Köşe yazarları, bazı yazarlar ve sosyal medyadaki bir takım yazanlar, gülseniz bir türlü ağlasınız bir türlü. Bu şer güçlerini ben tanıyorum. Bir burun kırılma olursa ben size söylerim. Çünkü ben diğer yaptıklarını söyleyen biri değilim.

YANLIŞ YAPTILAR


Şer güçleri böyle olsun istemişlerdir. Burnum kırılmadığı için sevinmişlerdir. Umuma açık bir yerde yüzlerce kişinin olduğu yerde her şey tüm çıplaklığıyla öğrenilir. Sözü sazı makbül olmayan birine inananlar yanlış yapmıştır.

Ben karşınızda bir aile babasıyım. Bir daha olsa bir daha yaparım. Çünkü ben her aileye saygı duyuyorum. Hele hele bu yalnız bir kadın ise, onu kimse rahatsız edemez.

Ben bu olayı sahada, kampta, ofisimde veya federasyon salonunda yapmadım. Hiç tanımadığım bir kadına bu olay aksettirilse müdahale ederdim.

"YALANLAR UYDURULUYOR"


Gelelim yalanlara: Yaşadığımız ülkede bir yeri basmanın anlamını herkes biliyordur. Sadece iki evladım benimle gelmek istedi. Diğeri de şoförüm. Benim hayatım boyunca korumam olmadı. Bu ailenin reisi yeri bilmeden, mekanın nerede olduğunu bilmeden, basmaya değil sorunu çözmeye gittim. Sorunu çözdüm, sonra çıktım. Kim kaçmış. Yalan. Böyle bir şey olabilir mi?

"ERKEKLERLE HALLEDİLMESİ GEREKEN ŞEYLER..."


Ben şikayetçi bile olmadım. Neden acaba? Ertesi gün yapılan açıklamadan dolayı ise 6 dava açtım. Televizyonu görünce insan coşabilir. Orada herkes istediği gibi konuşur. Görüntüleri gördünüz. Orada bir kadın var ve siz böyle saldırıyorsunuz. Erkekle halledilmesi gereken şeyler ne zamandır kadınlarla hallediliyor?

Hiçbir Allah'ın kulu bilinmeyen mekana gitmez. Ailem var işin içinde. Kayıtsız kalamazdım, kalmadım. Çitten atladı diyorlar. Hangi çitten, mekanı dahi bilmiyorum. Sözüm basına, bu yalanları tespit etmek o kadar basit ki, yüzlerce insan vardı. Sorsunlar bir. Yapmayın etmeyin.


"HİÇ MEMNUN DEĞİLİM"


Memnun musun? Hayır, hiç memnun değilim. Adımın böyle biriyle anılmasından memnun değilim. Ben masanın başından "ben futbol direktörüyüm size yardımcı olamam" mı diyecektim?

Size bir söz veriyorum. Artık provakasyonlara daha dikkatli yaklaşacağım. Ben her gün evden Allah'ım beni şeytana uydurma diye çıkarım. Çok üzgünüm. Fatih Terim olarak çok üzgünüm. Ancak ben sevdiklerimi korudum. Bundan sonra da koruyacağım.

Açıkçası ben çözüm için aradım. Beklenmedik şeyler söylenince beni kimse ikna edemez. Arabada da aradılar beni ama hayır! Ben kendi işimi kendim hallederim.

"ÇOCUĞUN BAŞINI BELAYA SOKMA"


Ne diye ben araya hatırlı kişiler sokacağım ki. Hatırlı kişiler şunun için aramıştır: Kaç çocuğun başını belaya sokma. Yoksa ben kimseyi araya sokmam!

Ben hayatım boyunca olduğu gibi yaşadım her şeyi olduğu gibi de görünen bir insanım. Örnek alınacak çok şey yapmış olabilirim. Kendimin de hoşlanmadığım şeyler yapıyorum. Bu kadar doğru davranan biri için arada böyle durumların ailesini koruyan biri olarak anılmasını isterim.

Değecek bir şey olsaydı, evet. Ama hayat bazen sizi bu alana çekiyor. Olayı farklılaştıran insanlara karşı ailemi koruyan biri olarak anılayım.

Fatih Terim yaşanan kavga olayından sonra İstanbul'a böyle gelmişti:


NE OLMUŞTU?


Hatırlanacağı üzere Terim, geçtiğimiz cuma gecesi Alaçatı'da bir kebapçıya giderek, damadı ve korumaları ile bir kavgaya karışmıştı. Olayda Terim'in burnunun kırıldığı iddiası gündeme gelmiş ancak Terim'in dün eşi Fulya Terim ile birlikte İstanbul'a gelişinde sağlıklı olduğu görülmüştü.

Olayın diğer tarafı olan Selahattin Aydoğdu yaşananlar sonrası haber ajanslarına açıklama yapmış ve Fatih Terim'i gördüğü yerde tekrar döveceğini ifade etmişti.

Aydoğdu yaptığı bu açıklamalar sonrası savcılık tarafından ifadeye çağrılmıştı. Daha sonra serbest bırakılan Aydoğdu'nun ardından Fatih Terim'in ifadeye çağrıldığı iddiaları gündeme gelmişti.

FATİH TERİM NEDEN KAVGA ETTİ?


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile damatları Ahmet Baran Çetin, Volkan Bahçekapılı ve iki özel korumanın önceki akşam Çeşme Alaçatı’daki Yüzevler Kebapçısı’nı basıp, mekânın sahibi Selahattin Aydoğdu’ya saldırdığı, daha sonra garsonların da karışmasıyla büyük bir kavganın yaşandığı iddia edildi. İddiaya göre masaların, sandalyelerin ve tabakların havada uçuştuğu olay şöyle gelişti:

Fatih Terim’in damadı Ahmet Baran Çetin, Çeşme Alaçatı’daki Yüzevler Kebapçısı’nın yanına Beeves Steak House adlı restoran açtı. Çetin, dükkânının önüne bir paravan açınca ‘Genel peyzaja uymuyor’ itirazları oldu ve kaldırılması istendi. Çetin bunun üzerine kayınpederi Fatih Terim’i arayıp yardımcı olmasını istedi. Fatih Terim de önceki gece saat 20.15’te Yüzevler Kebapçısı Selahattin Aydoğdu’yu telefonla arayıp, ‘Neden müdahale ediyorsunuz! Beni getirtmeyin oraya lan...’ dedi. Aydoğdu da, Fatih Terim'e küfür etti.

​​

SELAHATTİN AYDOĞDU KİMDİR?


Aslen Mardinli olan fakat ufak yaşlardan bu yana Adana’da yaşayan Selahattin Aydoğdu, 1992 yılından bu yana kebapçılık yapıyor. Adana’da açtığı ilk işletmenin ardından Türkiye’nin çeşitli yerlerinde şubeler açan Selahattin Aydoğdu, Adana Demirspor’un da bir dönem kulüp başkanlığını yaptı. Aynı zamanda Galatasaray kongre üyesi olan Selahattin Aydoğdu’nun şu anda TFF yönetiminde yedek listede olduğu da ifade edildi.

Haberin Devamı