Spor Fatih Terim Lüksemburg maçı öncesi konuştu

Fatih Terim Lüksemburg maçı öncesi konuştu

Paylaş
Fatih Terim Lüksemburg maçı öncesi konuştu

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim Lüksemburg maçı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Terim, Milli Takım kadrosuna alınmayan Volkan Demirel ve Hollanda maçında yedek bekletilen Emre Belözoğlu'yla ilgili soruya cevap verdi

İşte Fatih Terim'in Lüksemburg maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarının satır başları:

Haberin Devamı

"BENİ ARAYAN HERKES HEM TEBRİK EDİYOR HEM GEÇMİŞ OLSUN DİYOR"

'Biz bu gruptan çıkacağız' anlayışı bütün oyuncularımızda var. Baktığımız zaman baya gol pozisyonumuz var. Rakibe çok pozisyon vermedik. Yan topların hepsini bizimkiler aldı. Hiç bir alan bırakmadı. Hızlı çıkmada da iyi oynadık. Türkiye'den beni arayan herkes hem tebrik ediyor hem geçmiş olsun diyor.

Türkiye'deki kulüp seviyelerini üst noktaya taşımalıyız. İddiamız otomotik devam ediyor ama çok önemli bir fırsat kaçırdığımız gerçek. Bu skorların 10-15 yıllık planların önüne geçmemesi gerek.

Hollanda maçında vurulan direk girse bir şey değil. Kaleci kontrpiyede kaldı. Oyun içinde herkesin A-B-C planı olmalıdır. Benim böyle bir oyun tarzım var hiç değiştirmem diye bir şey yok. Zaman zaman kaybetmemek için o an ne gerekiyorsa o yapılmalıdır.

Haberin Devamı

HAKEMİN 6 DAKİKA KARARI DOĞRUYDU

Ben gittim hakemi de tebrik ettim. Dünyada çok beğendiğim hakemlerden birisi. 6 dakikada da haklı olduğunu söyledim.

Hollanda'da Roben büyük bir kayıptı. Arda da bizim için önemli biri.

Rakiplerimiz ilk 5 maçta şanslı maçlar oynadı. İnşallah şans bize de döner.

Bizim çocuklarımız doğru yönlendirilirse iyi şeyler yapabiliyoruz. Genel olarak kolay gol yiyen bir görünümümüz vardı.

VOLKAN DEMİREL VE EMRE BELÖZOĞLU

Volkan ve Emre hem futbolcu hem de insan olarak önemli isimler. Milli futbolcu olmak başka bir şeydir. Artık bu ağır söylemleri, belden aşağı söylemeleri kimse istemiyor. Kimse hak etmiyor. Ağır küfürler, ağır hakaretler. Herkesin tuttuğu bir takım var. Olmalı zaten. Herkesin tuttuğu takıma saygı duyulmalı. Benim de gönülden bağlı olduğum bir takımım var. Ben de herkese saygı duyuyorum. Buraya geldiğim zaman otomatik olarak kırmızı beyazdan başka bir şey düşünmüyorum. Bu çocuklar da bu takımlardan geliyor ve herkes onlara saygı duymak zorunda. Kulüpteki rekabeti burada da devam ettirirsek milli takım zarar görür.

Birilerinin sırtına basarak yükselmek doğru değil. Medya, antrenörler, futbolcular hepimiz yeni bir döneme görmeliyiz. Hollanda'daki Türk taraftarlar ne kadar iyiydi. Biz komşusuz yapamayız. Bizim için önemlidir.

Haberin Devamı

Kendisine yapılmak istemediğiniz bir şeyi başkalarına yapmamalısınız. Haksızlıkları da zaman zaman dile getiriyorlar, özür de diliyorlar. Emre'yi de Volkan'ı da ilk kez milli takımda oynatan benim. İhtiyacımız olduğuna yine oynatırız. Bütün oyuncularımız bizim için aynı değeri taşıyor.

Kalecimiz Volkan Babacan'ın performansından gayet memnunum. Hollanda maçında iyi performans gösteren oyunculardan birisiydi.