Magazin Fatma Girik: Başbakan'ın kahvaltısına gitmem

Fatma Girik: Başbakan'ın kahvaltısına gitmem

Paylaş
Fatma Girik: Başbakan'ın kahvaltısına gitmem

Erdoğan, açılım kahvaltısının ikincisini sinema sanatçılarıyla yapacak ama büyük fire var...

Başbakan Erdoğan, açılım kahvaltısının ikincisini sinema sanatçılarıyla yapacak. Yeşilçam’ın 4 yapraklı yoncası Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik katılmıyor. Kahvaltıya çağrılmadığını belirten Girik, “Birlik beraberlik, demokratik açılım adına yapılan toplantıya bile davet edilirken ayrım yapılıyor” dedi

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta sonu ilkini müzik dünyasının ünlüleriyle yaptığı demokratik açılım kahvaltısının ikincisini sinema dünyasının önde gelen isimleriyle yapacak. Başbakan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in organize ettiği kahvaltıya Yeşilçam’ın 4 yapraklı yoncası Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik ise katılmıyor.

'RESMİ TEKLİF YAPILMADI'

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Gül’ün Çankaya Buluşması’na da gitmeyen Şoray, yoğun programı nedeniyle açılım kahvaltısına katılamayacağını, ancak davetin de gelmediğini belirtti.

Koçyiğit ise Başbakanlıktan davet gelmediğini belirtti ve “Mart başında zaten yurtdışında olacağım ama zaten kahvaltıya çağrılmadım. Çağrılmadığım bir kahvaltıyla ilgili yorum yapmak istemem” dedi.

Filiz Akın da “O tarihte Türkiye’de değiliz. Amerika’da olacağız. Resmi bir davet de yapılmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

'EMİNE HANIM MI HAZIRLAYACAK?'

Fatma Girik ise “Başbakan’ın kahvaltısına davet edildiniz mi?” sorusuna “Ne kahvaltısı? Başbakan evinde mi kahvaltı verecek? Kahvaltıyı da yoksa Emine Hanım mı hazırlayacak?” diye espri yaptı. Kahvaltıya davet edilmediğini belirten Girik, üç maymunu oynayamayacağını, Başbakan’ın birlik beraberlik çağrılarını samimi bulmadığını belirtti ve şöyle konuştu:

“Ben bu kahvaltıya çağrılmadım, çağrılsam da zaten gitmezdim. Birlik beraberlik, demokratik açılım adına yapılan toplantıya bile davet edilirken ayrım yapılıyor. Bu bile konsepte aykırı... Ben Fatma Girik olarak var olan sorunları teğet geçemiyorum, ağlayan bir ekonomi var, sokaklarda perişan olan TEKEL işçileri var. Başbakan’ın beni davet etmemesi gayet doğal. Zaten Başbakan’ın davetinde yer alıp da, yaşadığımız şu sıkıntılı dönemde birlik beraberlik çağrılarına kafa sallamak halkın sözcüsü Fato’ya ters gelirdi.”

HÜLYA AVŞAR GİDİYOR

Başbakan’ın sinemacılarla buluşmasına davet edildiğini belirten Hülya Avşar ise “Ayağımdaki kırıktan ötürü gidebilirsem ben de gideceğim” dedi. Sinema oyuncusu Kadir İnanır ise henüz resmi davetin kendisine iletilmediğini belirtti. Yönetmen?Sinan Çetin ise?“Haberim yok ama çağrılırsam mutlaka giderim” dedi.

Haberin Devamı

KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

Başbakan’ın Dolmabahçe’deki ofisinde vereceği kahvaltıya katılacağı konuşulan 70 ünlü isim arasında Hülya Avşar, Türkan Şoray, Yılmaz Erdoğan, Kadir İnanır, Cüneyt Arkın, Necati Şaşmaz, Hale Soygazi, Haldun Dormen, Yıldız Kenter, Ayten Gökçer, Müşfik Kenter, Mesut Uçakan, Sinan Çetin, Kenan İmirzalıoğlu, Kenan Işık, Mahir Günşıray, Uğur Yücel, Derviş Zaim, Osman Sınav, Özgü Sırrı Süreyya Önder, Nuri Bilge Ceylan, Fatih Akın, Ferzan Özpetek, Özcan Deniz ve Lale Mansur’un adı geçiyor.

(Milliyet)