Gündem Fatma Varank kimdir? Mustafa Varank'ın neyi oluyor?

Fatma Varank kimdir? Mustafa Varank'ın neyi oluyor?

Paylaş
Fatma Varank kimdir? Mustafa Varank'ın neyi oluyor?

Bugün 6 Bakan yarcımcısının ataması yapıldı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Kariyeri bakımından en dikkat çeken isimlerin başında ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yardımcılığına getirilen Fatma Varank oldu. Aynı zamanda Mustafa Varank'ın kuzeni olan Fatma Varank hakkındaki bilgiler de merak edilmeye başlandı. Fatma Varank kimdir?

RESMİ Gazete'nin 21 Temmuz tarihli sayısında yer alan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Adalet Bakan yardımcılıklarına Cengiz Öner, Hilmi Bilgin, Selahaddin Menteş ve Yıldız Seferinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Hamza Yerlikaya ve Sinan Aksu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Ahmet Haluk Dursun, Nadir Alpaslan ve Ömer Arısoy, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Muhammet Güven, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Enver İskurt, Ömer Fatih Sayan ve Selim Dursun getirildi.

Haberin Devamı

Bakan yardımcılığına getirilen isimlerin arasında en dikkat çeken kişi Fatma Varank oldu. Mustafa Varank'ın kuzeni olma sebebiyle de Fatma Varank gündem oldu ve hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı.

FATMA VARANK KİMDİR?

Aslen Trabzonlu olan Fatma Varank, 17 Ocak 1972 tarihinde Zonguldak‘ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden 1994 yılında mezun oldu. 1995- 2001 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilk toplu konut projelerinin uygulayıcısı olan KİPTAŞ’ta çalıştı.

2011-2015 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu sürede;Çamlıca Camii Özel Proje Alanı, İzmir EXPO 2020, Ankara Ulus Camii ve Van ilinde deprem sonrası planlama çalışmalarını yürüttü.

Haberin Devamı

İstanbul’un Kentsel Dönüşümünde Rezerv Alanı olarak planlanan, 3. Havalimanı ile Kanal İstanbul’u da içerisine alan Yeni Şehir Projesinin, Mikro Bölgeleme, Master Plan, Kentsel Tasarım ve Planlama süreçlerinde ve ilgili kurumlarla koordinasyonu sağlamakta etkin olarak yer aldı.

Türkiye'nin ilk finans merkezi olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin bütün planlama ve proje süreçlerini yönetti. 2012-2013 yılları arasında Ankara 1. Bölge Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyon Üyeliği görevi esnasında Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi İmar Planları onayı gibi önemli kamu yatırımlarına imza attı.

Çamlıca Camii Proje Yarışması’nda Danışman Jüri Üyeliği, TOKİ 7 İklim 7 Bölge Proje Yarışmasında Seçici Jüri üyeliği yaptı.