Türkiye (Son Dakika) Fatura yüksek gelince soyundu

Fatura yüksek gelince soyundu

Paylaş
Fatura yüksek gelince soyundu

Adıyaman'da bir işçi evine gelen ve yüksek bulduğu 89 liralık elektrik faturasını soyunarak protesto etti

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Adıyaman Belediyesi’nde geçici işçi olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Kasım Turan’a, 89 lira elektrik faturası geldi. Yaptığı incelemede 49 liralık enerji kullandığını, geri kalan 40 liralık bölümü ise açma kapama ücreti ile fonlarının oluşturduğunu gören Turan, yüksek faturayı protesto etmek istedi.

Haberin Devamı

GÖRENLER ŞAŞIRDI

Üzerinde ’Kanımızı da mı alacaksın AKEDAŞ’ yazılı siyah çelenk yaptıran Turan, öğle saatlerinde Atatürk Bulvarı’na geldi ve buradaki bir akaryakıt istasyonunda üzerindeki pantolon ve gömleği çıkardı. Sadece iç çamaşırıyla yürüyerek 500 metre uzaklıktaki Adıyaman Kahramanmaraş Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) binasına doğru ilerleyen Turan’ı görenler şaşırdı.

'FATURAYI ÖDEYEMİYORUM'

Yürüyerek AKEDAŞ binasına gelen Turan’a güvenlik görevlileri müdahale etti. Tartışarak AKEDAŞ binasının bahçesine giren Turan, "Faturayı ödeyemediğim için elektriğim kesildi. Faturayı ödedikten sonra açıldı. Bu ay 89 lira fatura gelince şoke oldum. İncelediğimde 49 liralık enerji kullandığımı, 40 liranın ise açma-kapama ve fonlardan dolayı istenildiğini görünce deliye döndüm" dedi.

Haberin Devamı

Geçici olarak çalıştığım işte asgari ücret aldığını söyleyen Turan "Faturayı ödeyemiyorum. Kullandığım enerjinin iki katı para isteyenler bizi soymak istiyor. Yetkililer sesimizi duysun ve bu soyguna son versin" dedi. Turan olay yerine gelen polisler tarafından ikna edildi ve kıyafetlerini giydi.

DHA