Siyaset 'Faturalı' hırsızlar kıskıvrak
Paylaş
'Faturalı' hırsızlar kıskıvrak

Çaldıkları eşyalarla birlikte, 'satış kolay olsun' diye bu eşyalara ait faturaları çalmayı da 'ihmal etmeyen' hırsız kardeşler sonunda yakalandı

İstanbul Fatih'te girdikleri evden plazma televizyon, bilgisayar ve çok sayıda ziynet eşyası çaldığı iddia edilen Göksel ve Ümit B. adlı kardeşler güven timleri tarafından kıskıvrak yakaladı. Şüpheli şahısların çalıntı malları kolayca satabilmek için faturalarının da çaldıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Kumkapı'da, devriye görevi yapan güven timleri Arapzade Sokak'ta davranışlarından şüphelendikleri Göksel ve Ümit B. kardeşleri çaldıkları idda edilen eşyalarla birlikte yakaladı. Otoparkda park halindeki otomobilde bilgisayar kasası, monitörü ve plazma televizyon gören güven timleri otomobilde arama yaptı. Aramanın ardından araçta bulunan Göksel ve Ümit B. kardeşlerin üzerinde yapılan aramada kolye, yüzük, küpe ve saatler bulundu.

FATURALAR İLE POLİSİ YANILTMAYA ÇALIŞTILAR

Eşyaların kendilerine ait olduğunu söyleyip faturalarını gösteren şahıslardan şüphelenen ekipler, faturada ismi geçen şahsın telefon numarasını aradı. Malların sahibi eşyalarını kimseye satmadığını söyleyince, şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınarak Kumkapı Polis Merkezi'ne getirilen Göksel ve Ümit B.'nin ifadesi alındı.

Hırsızlık suçundan birçok sabıkası olduğu öğrenilen kardeşlerin çaldıkları malzemeleleri kolay satabilmek ve kendilerine ait olduğuna ikna edebilmek için faturularını da yanlarına aldıkları belirtildi.

Haberin Devamı

Çağatay KENARLI İSTANBUL / DHA