Ekonomi Faw'dan KOBİ'lere ucuz araç

Faw'dan KOBİ'lere ucuz araç

Paylaş
Faw'dan KOBİ'lere ucuz araç

Komsan Otomotiv'in Türkiye distribütörlüğünü yürüttüğü Faw Group'un dört mini ticarisi, haziranda Türkiye'de satışa sunuluyor

Komsan Otomotiv, Çin’in en büyük otomotiv üreticilerinden Faw Group’un Türkiye distribütörü olarak ilk etapta dört mini ticari aracı tüketiciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Komsan Üst Yöneticisi Süheyl Baybalı, bu ayın son günlerinde 200 araçlık ilk sevkiyatın yapılacağını belirterek “Komsan Otomotiv, tek kabin Pick-Up CA 1024 V, Double Cap Pick-Up CA1024 VR ve Mini Van CA 5024 mini ticari araçları haziran ayı başından itibaren satmaya başlayacak” dedi.

BAYİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Satış hazırlıklarının yanı sıra bayi yapılanma çalışmalarının da sürdüğünü belirten Süheyl Baybalı, ilk etapta mayıs sonuna kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Konya, Kayseri, Antalya, Mersin gibi büyük şehirlerin olduğu 12 ilde bayiyi tamamlayacaklarını söyledi.

Ardından yıl sonuna kadar 30 bayiye ulaşmayı öngördüklerini dile getiren Baybalı, “Bayilik ve servis hizmetinin beraber verilmesi zorunlu olduğu için servis kapasitesi uygun olan bayiler seçiyoruz” diye konuştu.

GAZİANTEP'TE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Ticari araçların tanıtımı için yoğun biçimde çalıştıklarını belirten Süheyl Baybalı, Çin’den getirdikleri üç numune aracı ilk olarak 25-28 Şubat 2010 tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenen tarım fuarında görücüye çıkardıklarını dile getirdi.

Baybalı, mini ticari araçların fuara gelen ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi ile karşılandığını belirterek “Fuarın bitişinde ‘Bırakın, araçları alalım gidelim’ diyenler oldu. Birçok da ön sipariş topladık” dedi.

TÜRKİYE KUZEY IRAK KAPISI

Baybalı, Gaziantep Fuarı’nın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ağır vasıtalar dahil Kuzey Irak pazarına girebilmek için Faw ile yaptığımız prensip anlaşmamız var. Faw Gaziantep’i Kuzey Irak’ın giriş kapısı olarak görüyor. Biz de bu konuda ilk temaslarımızı fuarda yaptık. Gaziantep’te Irak’la ilişkisi olan, ihracat yapan çok büyük firmalar bulunuyor. Onlarla işbirliği yapma konusunda görüş alışverişinde bulunarak çalışmalar başlattık.”

STANDART PİCK-UP'LARDAN KÜÇÜK

Araçların özellikle KOBİ’ler (küçük ve orta boy işletmeler) için cazip olduğunu belirten Süheyl Baybalı, tarımla uğraşanların, manav, balıkçı, sucu, tüpçü, camcı ve fırıncı gibi farklı meslek gruplarına yönelik çözümler sunacaklarını söyledi.

Trafik nedeniyle şehir içinde hareket etmenin giderek zorlaştığını belirten Baybalı, “Bizim araçlarımız standart pick-up’lardan küçük. 800-900 kilo taşıma kapasitesine sahip. 1000 cc’lik Euro IV motoruyla da çok ekonomik” dedi.

FİYATLAR 15 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Satışa sunacakları pick-up ve mini van’ların fiyatlarının 13 bin ile 15 bin 700 lira arasında değişeceğini kaydeden Baybalı, yıl sonuna kadar 800 araç satmayı hedeflediklerini, üç yıl içinde de 3 bine ulaşmayı öngördüklerini söyledi.

“Kendi segmentimizde 2012’de ilk üç içinde olmayı hedefliyoruz” diyen Süheyl Baybalı, 2011’in ortasından sonra A ve B segmentinde 2 binek otomobil ile orta boy MPV’yi Türkiye’ye getirmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

İnci NEŞELİ ÖZOĞLU

2

Haberin Devamı