Magazin Fazıl bu işten ne kazandı?

Fazıl bu işten ne kazandı?

Paylaş
Fazıl bu işten ne kazandı?

Ünlü piyanist Fazıl Say gündem yaratan açıklamalarına sahne olan twitter'daki hesabını kapattı

Fazıl Say’ın, twitter’ına, “Türkiye’nin arabesk yavşaklığından utanıyorum” açıklaması, sanal alemde ‘arabesk kavga’yı başlatmış, Say'a ilk tepki verenlerden biri de Orhan Gencebay oldu.

Birçok ünlü Say’a tepki gösterirken Gürer Aykal, “Fazıl Say’ı Neden Yalnız Bırakmamalıyız?” başlıklı açıklamasıyla ünlü müzisyene sahip çıktı. ‘Arabesk kavga’ gittikçe büyüdü.

MÜSLÜM BABA DA KAVGADA!

Müslüm Gürses de “Asıl yavşak Fazıl Efendi” sözleriyle kavgaya karıştı. Sakinleşmeyen Say, kendisini eleştiren Özcan Deniz’e çattı: “Eskiden ne söylerdi? Wagner opera mı?” Eleştirilere yine twitter’daki hesabından cevap veren Say daha sonra Sezen Aksu’nun iki yıl önce çıkan albümü hakkında ‘Çok not, az ruh’ yorumunda bulunmuştu.

Son olarak ünlü müzisyenin Fenerbahçe’nin Young Boy’s takımına yenilmesinin ardından yaptığı “Fenerbahçe’nin sürekli yenilmesi yavşaklıktır” yorumu ise taraftarların tepkisini çekmişti.

Say sayfasına son olarak “Topluma eleştiriyi ben başlattım. Bu bir hata değildi. Sertti. Demek böyle sonuçlanıyor bu vakalar. Şimdi anladım ama tamamen. Fazıl Say’a çakmanın dayanılmaz hafifliği oldu. Birçok konuda yanlışınız var. Özellikle bir adamın hayatını ve sanatını hiç tanımadan. Bir takım önyargıları aşamadık; ‘elitist’, ‘snob’ ‘burjuva’, ‘batı’ -’batı müziği’ vs... ‘Önce kategorize et sonra linç et’ uygulanıyor. Bye” yorumlarını yaptı.

Polemik Say'ı nasıl etkiledi? Sonraki sayfada...

POPÜLER İSİM OLDU

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), ‘ayın magazin gündemi’ raporu sonuçlarına göre; Fazıl Say, geçen ayın en popüler isimleri arasına girdi. Haberlerinde yüzde 155’e yakın artış yaşandı.

POLEMİK SAY'I NASIL ETKİLEDİ?

Bir grup insan, Say'ın kendine yakışmayacak sözler sarf ettiğini düşünürken, rakamlar ise ünlü müzisyenin daha 'popüler' olduğunu söylüyor. Tartışmanın yeniden alevlenip alevlenmeyeceği şimdilik soru işareti.

'Arabesk yavşaklığı' konusunda kim ne söyledi?

FAZIL SAY : 'TÜM BİTLERDEN ÖZÜR DİLERİM'

HÜLYA AVŞAR: : 'SAY'IN TEDAVİYE İHTİYACI VAR'

ORHAN BABA: 'FAZIL'A YAKIŞTIRAMADIM'

FAZIL SAY : 'ARABESK YAVŞAKLIĞINDAN UTANIYORUM'

2

Haberin Devamı