Kültür - Sanat Fazıl Say Piano festivalini 'su' ile açtı
Paylaş
Fazıl Say Piano festivalini 'su' ile açtı

Uluslararası Antalya Piyano Festivali, piyanist-besteci Fazıl Say konseriyle başladı

’Şehirde Müzik Var’ sloganıyla bu yıl 14’üncüsü yapılan festival 1 ay süresince Antalyalıları müzikle buluşturacak. Festivalin sanat yönetmeni Fazıl Say, festivalin açılışını Antalya Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserle yaptı.

Haberin Devamı

Dünya prömiyerini İsviçre’de yaptığı ‘Water-Su’yu Türkiye’de ilk kez Antalya’da seslendiren ünlü virtüöz, ayakta alkışlandı. Şef Naci Özgüç yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşlik ettiği Say konserine, ’İlk Şarkılar’ adlı bölümle devam etti. Say, aralarında Nazım Hikmet’in ‘Memleketim’, Metin Altıok’un ‘Düşerim ve Bu Kekre Dünyada’, Cemal Süreya’nın ‘Dört Mevsim’, Ömer Hayyam ‘Akılla Bir Konuşmam Oldu’, Pir Sultan Abdal ‘Sordum Sarı Çiğdeme’, Orhan Veli, ‘Efkarlanırım, İstanbul’u Dinliyorum’ ve Muhyiddin Abdal’ın ‘İnsan İnsan’ adlı şiirlerinin bestelenerek ortaya çıkan ‘İlk Şarkılar’ adlı konserini gerçekleştirdi.

Konserde ünlü virtüöze solist olarak Serenad Bağcan eşlik etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın başta olmak üzere Antalya iş, sanat ve siyaset yaşamını bir araya getiren konserde boş koltuk kalmadı. Saatler öncesinden merkeze gelen müzik severler, salondaki yerlerini aldı. Yer bulamayanlar ise merdiven boşluklarına oturarak konseri izlemek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Konserin sonunda alkışlar üzerine Say, sahneye tekrar çıkarak piyanosunun başına geçti. Ardından Fazıl Say ve konsere katılanlar kokteylde biraraya gelerek sohbet etme imkanı yakaladı.

DHA