Magazin Fazıl Say ve AKP'li Kabak arasında Facebook savaşı

Fazıl Say ve AKP'li Kabak arasında Facebook savaşı

Paylaş
Fazıl Say ve AKP'li Kabak arasında Facebook savaşı

Ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say ile AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak arasında sosyal paylaşım ağı Facebook üzerinden savaş başladı

Habertürk'ün haberine göre Say'ın kendisine ait facebook sayfasından Ömür Kabak hakkında dava açacağını açıklamasının ardından Kabak da facebook sayfasından Say'a yanıt verdi. Kabak, yazılı açıklama şeklindeki internet mesajında "Fazıl Say bana dava açacakmış. Dava açma hakkı ile savunma hakkı aynı derecede değerli anayasal haklardır. Bir hukukçu olarak gerekli cevapları mahkemede vereceğimden kuşkusu olmasın" dedi.

Haberin Devamı

KABAK KENDİNİ ANLATTI

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican'ın 31 Ekim'de düzenlenecek "Cumhuriyet Konseri"ne Fazıl Say'ı davet edeceklerini belirtmesinin ardından, İl Başkanı Ömür Kabak'ın "Entellektüel düzeyi gelişmemiş, tokat attı, halka özür borcu var" şeklinde açıklama yapması Facebook savaşını başlattı. Facebook sayfasından Kabak'a dava açacağını duyuran Fazıl Say, kendisinin hedef haline getirildiğini söyledi.

Say'ın bu açıklamasına Facebook üzerinden yanıt veren Ömür Kabak, "Fazıl Say'ın bugünkü sözlerini hayretle okudum. Karşımızda iki tane Fazıl Say olduğu anlaşılıyor. İlki hepimizin saygı duyduğu ve alkışladığı sanatçı Fazıl Say. Diğeri siyasi demeçler veren ve yorumlar yapan siyasetçi Fazıl Say" dedi. Kabak'ın mesajında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

"Aramızdaki siyasi olayı kişiselleştirip kendi kişisel/sanatçı başarılarını bizimle paylaştığına göre benim de bazı kişisel bilgilerimi duyurma hakkımın olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar kendisi gibi dünya çapında bir sanatçı olmasam da. Böylece sade bir vatandaş ya da sıradan bir insan olarak beni tanıyabilir: 21 yaşını doldurmadan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni ikincilikle bitirdim, hakimlik sınavını Türkiye çapında en yüksek notu alarak kazandım, yedek subay okulunda dönem birincisi oldum.

Hakimlik, avukatlık, İzmir Büyükşehir Belediyesinde 1. Hukuk Müşaviri ve Teftiş Kurulu Başkanı olarak çalıştım. Sınıf arkadaşım olan eşim henüz 20 yaşındayken Ankara Hukuk Fakültesini bitirdi ve benim gibi eski bir hakim ve avukat. Bir kızım tıp doktoru, diğer kızım ÖSS'de derece yaparak tam burslu olarak Bilkent Üniversitesi'nde okuyor.

Fazıl Say bana dava açacakmış. Dava açma hakkı ile savunma hakkı aynı derecede değerli anayasal haklardır. Bir hukukçu olarak gerekli cevapları mahkemede vereceğimden kuşkusu olmasın."