Magazin Fazıl Say'a çifte darbe

Fazıl Say'a çifte darbe

Paylaş
Fazıl Say'a çifte darbe

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nın açılış töreninde sahneye çıkmayı planlayan Fazıl Say'a organizasyondan çifte darbe geldi. Açılışta sahneye Say'ın son günlerde hayli sert eleştirdiği Sezen Aksu ve Müslüm Gürses çıkacak

FACEBOOK'TAN DUYURDU

Haberin Devamı

Açılış için hazırladığı projenin iptal olduğunu facebook'tan açıklayan Say, "Dünya Basketbol Şampiyonası açılışına bir proje yapmam istenmişti. Proje piyano-orkestra-koro ve Türk enstrümanları için Türk Marşı çeşitlemeleri olacaktı. Haber geldi; 'Olmuyor' denildi. Federasyonu uyarmıştım, 'AKP'li zihniyet beni istemez' diye. Nitekim öyle oldu, Müslüm Baba'nın basketi... 'Ne mutlu AKP'liyim diyene. Benimse hiçbir sorunum yok. Bütün dünyada yılda verdiğim 120 konser ve her yıl bestelediğim 3-4 eser siparişi ile hakikaten yok. Ve şimdiden yazalım, bu zihniyet, bunlar sorulduğunda kendini savunurken hep, 'Fazıl Say çok pahalı fiyat verdi' demiştir. Yine öyle diyecektir" sözlerini kullandı.

"MÜSLÜM GÜRSES'İ ÖZELLİKLE ARZU ETTİM"

Haberin Devamı

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın cuma günü saat 21.15'te İstanbul Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek açılış töreninde Müslüm Gürses, Sezen Aksu, MFÖ ve sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi sahne alacak. Ayrıca Oscar törenleri dışında açılışlara katılmayan ünlü Cirque De Soleil de muhteşem gecede yer alacak.Konuyla ilgili olarak bilgi veren Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise “Törende Sezen Aksu da ülkemizin müziğinden en güzel örnekleri sunacak, Müslüm Gürses de. Ben özellikle Gürses’in olmasını arzu ettim. Çünkü ülkemizden farklı bir mozaik" açıklamasını yapmıştı.