Dr. Haydar Dümen Fazlası herkesi yorar
HABERİ PAYLAŞ

Fazlası herkesi yorar

Haberin Devamı

Kadınlar ilişki konusunda geri planda kalmayı tercih eder, ilk adımı erkeğin atmasını bekler. Bazen de kadının istekleri artar, yatak odasını renklendirmek için fantezilere yönelir. Ama cinsel istek fazlaysa iki taraf da yorgun düşer...

BÖYLE SORU YOK!

İşlerim rast gitmiyor

Benim işlerim hiç rast gitmiyor. Acaba ilişkiye girsem daha mı beter olur yoksa düzelir mi?

CEVAP

Hangi işin değerli okurum? İşe girmek için sıraya girdin, tam sıra sana geldi, “Kadro doldu” mu dediler? Kız istemeye gittiniz, 1 hafta önce nişanlandığını mı söylediler. Aşkta mı, meşkte mi senin bu işin ona bakalım. Aşkta desem ilişkiden söz ediyorsun. O iş aşkta olmaz.

Demek ki meşkten kapı çalıyorsun. Peki ne oldu da işlerin tersine döndü? Sakın daha fazla tersine döndürme, arıları başına üşüştürme. Düşünüyorum ‘Düşünüyorum öyleyse varım’, pardon ya! Beni de birbirine dolanmış ip yumağına döndürdün!!! Neyse, dünyanın en bilge ve ünlü psikiyatırına sorsan “Ne işi yahu, benim işim var” der, defteri kapatır. Ben de bu noktayı koyuyorum ve uzmana uyuyorum.

Kocamın canı istemiyormuş

33 yaşındayım, 3 çocuk annesiyim. En küçük oğlum 1.5 yaşında. Oğlumun doğumundan sonra eşimde isteksizlik başladı. Kocam benden soğudu. Bana “Canım istemiyor” diyor. Ben çok istekliyim. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, bu yolculukta eşin sanırım istasyona gelmiş, trenin frenini de çekmiş gibi. Bu durum evliliğin getirdiği pek çok faktörle ilgilidir. Eşin de 40 yaşlarında olmalı. Bu yaşta onu çeşmesinin bol aktığı dönemdir.

Eğer seninle ilgilense, biraz fantezi, biraz espri kullansa senin çeşme çağlayana dönebilir. Şimdilik umut şu bıkkınlık dağının arkasında. Önünüzde uzun bir yol var. 3 çocuk annesi olmak da kolay değildir. Senin bu çocuklarda büyük hakkın var. Bunu da kocana hatırlat. Eğer eşinle bir uzmana giderseniz son şansınızı da denersiniz.

Erken boşalırım diye kızı reddediyorum

18 yaşındayım, bazen haftada 2, bazen de 3-4 kere mastürbasyon yapıyor, 1 dakikada boşalıyorum. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum ama erken boşaldığım için korkup reddediyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon sayın iyidir. Mastürbasyonda boşalma süreleri bize fazla söz söyleme hakkı bırakmaz. Ancak yaş 25’lere tırmandı, el de mastürbasyona mıhlandıysa birkaç yönden bu alışkanlığın zararı olur. Her yerde, her zaman oyun kuralına göre oynanmalıdır.

Mastürbasyon süresi içinde duraklamalar, konsantrasyonu azaltmalar sana birkaç dakika kazandırır. Kız arkadaşına gelince; çaya varmadan sıvadın paçaları. Kız, eğer bildiğin kızlardan değilse, “Ne oluyor ya?” diye yakana yapışırsa kendini zor toplarsın. Bu gemi böyle gitsin. 3-4 yıl sonra gemine belki bir hatun kişiyi bindirebilirsin. Buna rağmen denizin dalgalarına güvenmemelisin.

Unutkanlığım bu yüzden mi?

20 yaşındayım. Günde 1 defa mastürbasyon yapıyorum. Unutkan oldum. Acaba mastürbasyonun verdiği keyif unutkanlığa sebep olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, gün aşırıya indiriver. Bir, 3, 5 ay dene. Unutkanlığın yani beyinsel fonksiyonların daha iyiye yönelmişse, hem sebebini buldun hem de tedavini kendin yaptın. Bize de gerek kalmadı.

Kan gelince doktora gittim

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşım 27 yaşında. Kıyafetler varken sürtünme yoluyla ilişki yaşadık, akıntıyla birlikte kan geldi. Doktora gittim, zarımın durduğunu söyledi. Çok tedirginim, erkek arkadaşımla tartışıyoruz. Ne olur bana bir cevap yazın.

CEVAP

Sevgili okurum, doktorun dediği yüzde 100 doğrudur. Üstten sürtünmelerle zar bozulmaz. Kızlık zarı zaten seni muayene ettiği gibi edilir. Ancak çıplak sevişirseniz, o sevişme sırasında penis başı, vajinanın girişini zorlarsa, bir şeyler olabilir de, olmayabilir de. Gönlünü rahat tut. Kale kapısı gibi sağlamsın.

Pişman olursam diye endişeliyim

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşım ilişkiye girmek istiyor ama ailem görüşü buna uygun değil. Ben de istiyorum ama ileride pişman olmaktan korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, benim de fikrim senin gibi. Atılacağın bir maceradır. Ayrıca bazı riskler taşır. Biraz daha perhizde kalsan diyorum.

Sevgilim hep isteksiz ne olacak halimiz?

24 yaşındayım. 3 yıldır birlikte olduğum bir kız var. 2 yıldır ilişkiye giriyoruz. Birbirimizi çok seviyoruz. Ancak sevgilim hep isteksiz. Zorlayınca ağlıyor, ne olur yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, kızı yarı yolda bırakma. Cinselliğe programlı değil. Zamanla düzelir. Ailesine ve kendisine karşı sorumluluğunu takdir etmek gerekir. Önünüzde daha 60 yıl var. Erkeksin ama birçok erkek hayatını böyle kadınsız sürdürüyor. Ben kızdan yana ağırlığımı koyuyorum.

Karım fazla istekli yetişemiyorum

26 yaşındayım, karım da 23 yaşında. 1 yıllık evliyiz. Günde 2 ilişkiye rağmen eşim “Yeniden” diyor. Ben çok yorgunum. Sürekli fanteziler peşinde, isteği hiç azalımyor. İstemezsem surat asıyor. Beni aldatmasından çok korkuyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, eşinin seni aldatacağını sanmıyorum. Ama Tanrı yardımcın olsun. Böyle tempoya dayanacak bir erkek daha doğmadı. Karın hiperaktif. Nemfoman bir kimliğe sahip. Biraz sakinleştirici ilaç alabilir. Ayrıca her dediğine uyarsan, ileride dozunu arttırır. Uymamaya çalış, tersle. Biraz sabret, zaten çocuğu olunca o hızından eser kalmayacak.

Çok mu küçük?

22 yaşındayım. Arkadaşlar beni bir kadına götürdüler. O penisimin ufak olduğunu söyledi; 11 santim. Artık hayattan zevk almıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, 11 santim penis görevini yapar, hem de iyi bir şekilde. ‘Boyutu değil işlevi’ sloganını artık herkes biliyor. Gittiğin kadının sana böyle söylemesi densizlik, senin ruhunla oynamış. Şişmansan, kilo ver. Evlenmende de sakınca yok.

Cinsel isteğim azalıyor

Sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz. Şu sıralar beni aramıyor, ben arayınca isteksiz konuşuyor. Ondan soğuyorum. Soğudukça cinsel isteğim azalıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, soğumaya devam. İşin gidişatı şu: Arkadaşın senden uzaklaşmak niyetinde. Bunu açıkca ve net olarak yüzüne söyleyemiyor. Hayat bazen böyledir. Zararın neresinden dönersen kârdır.

Penisim sertleşmiyor

Benim cinsel organım tam sertleşmiyor. Bu yüzden kızlara karşı soğukluk yaşıyorum. Bu beni etkiliyor. Bunalıma girmek üzereyim.

CEVAP

Sevgili yavrum, sen kendi kendini olumsuz telkin altına almışsın. Korku, heyecan, panik, kuşku ya da sürekli kendini denetim altına alman penisin ereksiyonunu etkiler. Bana göre sapasağlam bir delikanlısın. Kızlarla arkadaş ol. Başlangıçta cinselliği arka plana at. Zamanı gelince o flört biçiminde devreye girer sen de alışırsın.

Hamile kalınır mı?

20 yaşındayım. Yüzeysel sevişmelerde kızın üzerinde iç çamaşırı varsa hamile kalır mı? Erkek arkadaşımla böyle bir şey yaşadık ve ben çok korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kalmaz, merak etme.

Erken boşalıyorum

27 yaşındaymı, erken boşalma sorunum var, ne yapacağım? Çok üzülüyorum.

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olman gerekiyor. Yalnız evlilik koşullarını arıyoruz. Yani bir partnerle 3-5 ay birlikte olma gereğini istiyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl çok çalışmalı, ama her şeyi sormalı, sorgulamalı. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder