Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Fazlasından kurtulursunuz
HABERİ PAYLAŞ

Fazlasından kurtulursunuz

Haberin Devamı

Bazı erkekler vücutlarındaki fazla kıllardan rahatsızlık duyuyor, karşı cinsin onu beğenmeyeceğinden endişe ediyor. Bu konuyu dert etmeyin. Lazer epilasyonla istenmeyen kıllarınızdan kurtulabilirsiniz. Önemli olan doğru seçimi yapabilmek...

SORU: Biri diğerinin yarısı kadar, ne olacak?

20 yaşındayım. Benim yumurtalıklarımdan birisi küçük. Küçük olan büyük olanın yarısı kadar yok. İleride çocuk sahibi olmama engel mi?

CEVAP

Öncelikle bir üroloji uzmanına başvurarak bu durumun sebebini aydınlatmanızı öneririm. Çocuk sahibi olma konusunda ise ancak bu konuda uzman bir merkezde yaptıracağınız spermiyogram tetkiki ile kabaca da olsa bir fikir sahibi olmak mümkün olabilir.

SORU: Kıllardan rahatsızım

18 yaşındayım, vücudumda aşırı kıl var. Bu kıllar hızla uzamaya devam ediyorlar. Ne yapabilirim?

CEVAP

Erkeklerin vücutlarındaki kılları kısmen seyreltmeleri veya istenilen bölgelerde tamamen yok etmeleri lazer epilasyon sayesinde mümkün olabilmektedir. Lazer epilasyon bilinçli yapılması gereken hassas bir tıbbi uygulama olup, kalitesiz cihazlar ve ehil olmayan ellerde kalıcı yanık izleri bırakmaya kadar ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilmektedir. Bu konuda başvuracağınız merkezi çok dikkatli seçmenizi öneririm.

SORU: Çocuğum olur mu?

13 sene önce kasıklarımın olduğu yerden ameliyat oldum. Sebebi ise damarlarımın tıkanıklığından dolayı sperm sayısının düşük olmasıydı. Ameliyattan 1.5 ay sonra eşim gebe kaldı. Şimdi yeniden çocuk istiyoruz ama olmuyor. Yaptırdığım tahlillere göre bendeki canlı sperm sayısı çok düşükmüş. Tekrar ameliyat olmam gerekirse sigortam bunu karşılar mı?

CEVAP

Sigortalar kısırlık konularında çok farklı uygulamalar yapmakta, birçok durumda ödeme yapmamakta veya yetersiz ödeme yapmaktadırlar. Kısırlık tedavilerinin pahalı olması, bunların birçoğunun doğuştan gelen bozukluklardan kaynaklandığının düşünülmesi, hatta belki de çocuk sahibi olamamanın bir hastalık olarak dahi görülmemesi bu duruma neden olarak gösterilmektedir. Size yapılmış olan ameliyatın ne olduğunu tam olarak anlamamış olmak ile birlikte elimizde olan en ileri endoskopik ve mikrocerrahi teknikler sayesinde her türlü ameliyatı gerçekleştirebilmekteyiz.

SORU: Neden orşit oldum?

27 yaşındayım ve askerim. Doktor ultrasonla bakıp orşit olduğumu söyledi. Bana orşit hakkında bilgi verir misiniz?

CEVAP

Orşit testis dokusunda oluşan iltihabi reaksiyona verilen tıbbi addır. Orşit tanısı genellikle muayene ile konulur, mikrobik veya viral bir etken genellikle mevcuttur. Sebebine göre uygun tedavi yapılması gerekir. Askerde neden orşit olduğunuzu, gerçekten tanının gerekli tetkikler yapılarak sağlıklı olarak konulup konulmadığını detaylı incelemek gerekecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder