Spor FB pek 'mahzun' oldu

FB pek 'mahzun' oldu

Paylaş
FB pek 'mahzun' oldu

Fenerbahçeliler, GS derbisi sonrasında 'Mahsun mor menekşe' tişörtü yaptırdı ama mahcup oldu

Galatasaray galibiyeti sonrasında çıkarılan tişörtlerde 'mahzun' yerine 'mahsun' kullanılınca, Fenerbahçeliler, 'Mahzun (üzgün) Mor Menekşe' yerine 'Güçlü Mor Menekşe' demiş oldu.

Haberin Devamı

Son yıllarda ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı büyük üstünlük kuran Fenerbahçe’de, her derbi zaferi sonrası, günün anlamına yönelik tişört çıkarmak gelenek haline geldi. Bu tişörtlerde genellikle, o galibiyetin ve rakibin durumunu anlatan hicivli sözlere yer verildi.

25 LİRADAN SATIYORLAR

İki hafta önce oynanan Galatasaray derbisi sonrası da bu gelenek değişmedi. Rakiplerinin giydiği ‘mor’ renkli formadan esinlenerek, bu kez Fenerium tarafından “mor menekşe” tişörtleri yaptırıldı ve 24 lira 95 kuruştan satışa sunuldu.

Taraftarlar da, Ali Sami Yen’deki galibiyeti simgeleyen bu tişörtlere akın etti. Ancak tişörtlerdeki yazıda yapılan bir kelime hatası kimsenin dikkatini çekmedi. Yazıda, “Bir mahsun mor menekşe ağlıyor mu ne?” yazıyordu.

Bunun anlamı, “Bir güçlü mor menekşe ağlıyor mu ne?” demekti. Çünkü TDK Büyük Sözlük’te ‘mahsun’un karşılığı olarak, “cinsiyet: erkek. Güçlendirilmiş, güçlü” karşılığı yazıyordu. Oysa kelimenin ‘üzgün’ anlamındaki ‘mahzun’ olması gerekiyordu.

Haberin Devamı

(Fanatik)