Spor F.Bahçe'nin Semih'le başı dertte

F.Bahçe'nin Semih'le başı dertte

Paylaş
F.Bahçe'nin Semih'le başı dertte

Fenerbahçe'nin sözleşmesini bir yıl uzattığı yıldız oyuncu, kulübünü Federasyona şikayet etti

Fenerbahçe önceki gün Semih’in mukavelesini ‘opsiyon’ hakkını kullanıp 1 yıl daha uzatmıştı. Ama Semih “Bana sormadılar. Bu sözleşmeyi kabul etmem” diye federasyona dilekçe verdi. Yani ‘Nöbetçi golcü’ Fenerbahçe’de kalmak istemediğini resmen ilân etmiş oldu.

Adı Galatasaray ve Beşiktaş’la bile anılan Semih Şentürk, sezon sonunda bitecek sözleşmesinin opsiyon kullanılarak 2011’e kadar uzatılmasını Türkiye Futbol Federasyonu’na yolladığı dilekçeyle kabul etmedi.

Birkaç gün önce federasyona sözleşmeyi gönderen Fenerbahçeli yetkililerin bu adımına karşılık Semih’in avukatı dün federasyona verdiği dilekçe ile 1 yıllık kontrat uzatmanın tescil edilmemesi gerektiğini söylerken dilekçede, “Sözleşmemde opsiyon var ama bu opsiyon benim rızam olmadan uzatıldı. Bu yeni sözleşmenin geçerli olmamasını istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim” ifadesi yer aldı, TFF ise bu dilekçeyi hemen Hukuk Kurulu’na gönderdi.

İKİNCİ AURELİO VAKASI MI OLACAK?

Hatırlanacağı gibi Fenerbahçe, geçtiğimiz yıl da Aurelio’nun sözleşmesini opsiyonla tek taraflı uzatmış, milli oyuncu Real Betis’e imza attıktan sonra da iki taraf arasındaki hukuk süreci başlamıştı.

Aurelio’ya 5 milyon TL ceza çıkmış, ardından ise Tahkim Kurulu tarafından bozulmuştu. FIFA da ne olursa olsun bu gibi anlaşmazlıklarda oyuncunun tarafında yer alıyor ve futbolcunun muvaffakatnamesi alınmadan opsiyon kullanılarak kontratın uzatılmasını kabul etmiyor.

HÜLLE YOLUYLA TÜRKİYE'DE OYNAYABİLİR

Yani uzatılan bu kontrat sonrası doğacak hukuki dönemde Semih’in eli oldukça güçlü gözüküyor. Semih Şentürk, tıpkı Aurelio’daki gibi Avrupa’da bir kulübe imza attığı an, uzatılan 1 yıllık sözleşme de iptal olacak. Türkiye’de bir kulüp isterse de, Avrupa’ya gidip 1 ay sonra geri dönebilir.

Vatan

Haberin Devamı