Spor F.Bahçe'ye transfer oldu, futbolu unuttu

F.Bahçe'ye transfer oldu, futbolu unuttu

Paylaş
F.Bahçe'ye transfer oldu, futbolu unuttu

Abdülkadir'i Juventus ve Tottenham istedi ama...

Turkcell Süper Lig’de oynadığı son 4 lig maçında galibiyet alamayan F.Bahçe’de revizyon sinyalleri verilirken sezon başından bu yana forma şansı bulamayan Abdülkadir Kayalı, “Şans verilirse başarılı olacağıma inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Geçen sezonun devre arasında Ankaragücü’nden transfer edilen ve 19 yaş altı ulusal takımının kaptanlığını yapan genç futbolcu, Sarı - Lacivertli kulübe gelmeden önce başta Juventus olmak üzere Manchester City, Tottenham ve Everton’un kendisini istediğini ancak ailesinin buna izin vermediğini söyledi. Türk futbolunun gelecekteki en önemli yıldızlarından biri olmasına kesin gözüyle bakılan ve A takımla idmanlara çıkan Abdülkadir’e F.Bahçe teknik direktörü Christoph Daum’un henüz şans vermemesi şaşkınlık yaratıyor. Tıpkı İlhan Parlak gibi ‘geleceğe dönük yatırım’ planlamasıyla kadroya dahil edilen ancak ‘unutulan’ yıldız adayı, maç eksiğini gidermek için A2 liginde forma giyiyor.

‘Forma bekliyorum’

Haberin Devamı

Uluslararası turnuvalarda oynadığım maçlarda her zaman takip edildiğini söyleyen Abdülkadir, “Avrupa ve Türkiye’den çok ciddi teklifler vardı. Yurtdışına gitmem için sezon sonunu beklemem gerekiyordu. Annem yurtdışına gitmeme izin vermedi ve devre arasında F.Bahçe’ye transferim gerçekleşti. Buraya gelmemdeki ilk neden gerçek bir F.Bahçeli olmam. F.Bahçe’ye geldikten iki ay sonra kariyerimde ilk kez adale sakatlığı yaşadım. Ancak kötü günler geride kaldı. Sezon başından bu yana iyi bir şekilde çalışıyorum ve Daum’dan forma bekliyorum” diye konuştu.

‘Gençler çok az şans buluyor’

Kendi yaş grubu ulusal takımının kaptanlığını dört yıldır sürdüren Abdülkadir Kayalı, “Bir gerçek var ki F.Bahçe’de şans bulan genç futbolcu sayısı çok az. Geniş bir kadromuz var. Benim oynamam için Mehmet Topuz’un yedek kalması, Emre Belözoğlu ağabeyin kadroda olmaması lazım. Bunu bilerek çalışıyorum. Ben gelecek 10-15 yıla dönük planlar yapıyorum ve bu doğrultuda Alex ve Emre ağabey gibi isimlerden yeni şeyler öğrenmek istiyorum.

Daum, gelecekte çok iyi yerlere geleceğimi ancak sabretmem gerektiğini söylüyor. Ben de bunun bilincindeyim. Emre ağabey bana çok yardım ediyor. Harika bir futbolcu” ifadesini kullandı.

‘Rüyam gerçek oldu’

F.Bahçe’nin 100. yılında şampiyonluk kupasını kaldırdığı maçta tribünde olduğunu belirten Kayalı, “O gün hocalarım, “Ne zaman F.Bahçe’ye geleceksin” diye sormuşlardı ve “İki sene sonra kesin buradayım” demiştim. İki sene sonra geldim. F.Bahçe’ye gelmenin hayalini kuruyordum ancak rüya gerçeğe dönüşünce çok mutlu oldum” dedi.

Haberin Devamı

Coşkun Gülbahar / Cumhuriyet