Gündem FBI'ın Türkiye görevlisi emniyete çağrıldı!

FBI'ın Türkiye görevlisi emniyete çağrıldı!

Paylaş
FBI'ın Türkiye görevlisi emniyete çağrıldı!

Anadolu Ajansı'ndan gelen son dakika haberi ortalığı bir anda hareketlendirdi. Habere göre, FBI'ın Türkiye'deki görevlisi Emniyet Genel Müdürlüğü'ne çağrıldı

FBI’ın Türkiye’deki görevlisi, ABD’de devam eden Hakan Atilla davasında tanık olarak ifade veren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi eski emniyet mensubu Hüseyin Korkmaz’ın öne sürdüğü iddialara ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğüne davet edildi.

York’ta tutuklu bulunan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanıklık yapan FETÖ mensubu firari eski Komiser Yardımcısı Korkmaz, FBI’ın kendisine 50 bin dolar verdiğini ve ABD’de oturduğu evin kirasını savcılığın ödediğini söylemişti.

FBI'ın Türkiye tenun FBI çıkışından sonra geldi.

Bakan Soylu, ABD'de Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla sanık, Rıza Sarraf'ın tanık olduğu davada ABD'nin istihbarat örgütlerinin oyunlarının mahkemede ortaya çıktığını savunarak, şöyle konuşmuştu:

SÜLEYMAN SOYLU'NUN FBI ÇIKIŞI


"FBI ile ilgili söylenen, iddia edilen ve mahkemede ortaya konulan meselenin altını çizmek istiyorum ki Türkiye büyük bir mesele haline getiriyor. Çok net orada, buradan kaçmış bir haine söylenen doğru ise 50 bin dolar verilmesi, bu kumpasın hangi ölçüde gerçekleştiğinin ispatı ve delilidir. Buradan kaçan ve bu ülkenin bayrağına ihanet eden orada bir hain olarak ifade verdirilen eski bir polis mensubuna 50 bin dolar verilmiş ise FBI bunu yapmış ise bilmenizi istiyorum ki Türkiye için yeni bir süreç başlayacaktır. Bu tezgah ve çatı mahkemeleri Türkiye'nin büyümesini, zenginleşmesini, kendi coğrafyasında ve dünyada ayakta durmasını engelleyemeyecektir."


FBI NEDİR?


Federal Soruşturma Bürosu, kısaca FBI, Amerika Birleşik Devletleri'nin iç istihbarat ve güvenlik gücüdür, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nin başlıca Federal kolluk kuvveti organizasyonudur. ABD Adalet Bakanlığı yetki alanı altında çalışır.


FBI nedir, görev kapsamı nelerdir?