Nedim Şener FBI’ın Bylockçu yalancı tanığı
HABERİ PAYLAŞ

FBI’ın Bylockçu yalancı tanığı

Haberin Devamı

New York Güney Bölge Mahkemesi’nde Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanık olan Fetullahçı Terör Örgütü üyesi polis Hüseyin Korkmaz, FBI’dan 50 bin dolar aldığını, oturduğu evin kirasını savcılığın ödediğini ve ayrıca 900 dolar verdiğini anlattı.

2016 yılı Şubat ayında FETÖ üyesi olarak tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen Hüseyin Korkmaz, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’den kaçtığını söyledi. İlk girdiği ülkeden pasaport temin edemediğini, başka bir ülkeye geçtiğini ve orada da pasaport alamadığı için üçüncü bir ülkeye gittiğini ifade eden Korkmaz, başkası adına düzenlenmiş sahte bir pasaport temin ettikten sonra ABD emniyet yetkilileri ile temas kurduğunu anlattı.

İlginç olan şu; Amerikan emniyet kuvvetleri sahte kimlik taşıyan Hüseyin Korkmaz’a –her nasılsa güvenerek- onun sahte pasaportla Amerika’ya girişine yardımcı olmuşlar! FETÖ’cü polis Korkmaz da her nasılsa Amerika’da Sarraf davasında kullanılacak delilleri yakalatma korkusu olmadan ülkü ülke yanında dolaştırmış.

Sonunda da emniyet yetkililerin "katkısıyla" kaçtığı ABD’de delilleri havalimanında onlara teslim etmiş!

FBI’ın Bylockçu yalancı tanığı

Yalan söyledi

Mahkemede FETÖ ile bağlantısını reddeden Korkmaz, "Cemaat mi dersiniz, terör örgütü mü dersiniz, benim o örgütle, o yapıyla hiçbir ilgim yoktur. Ben polisim." ifadelerini kullandı. Bu büyük bir yalan.

Şimdi gelelim gerçeklere; İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın elindeki belgelere göre Hüseyin Korkmaz, FETÖ’nün kripto haberleşme sistemi olan Bylock kullanıcılarından birisi.

Bylock kullanıcı bilgileri şunlar, “Kullanıcı adı:09341712. Şifre: Rüşvet lanetlidir. Id:50220 Son bağlantı tarihi 31.08.2014” Bylock programında oluşturulan “Devre 2” isimli grupta, Fatih Okumuş, Alper Erbay, Muhammet Yakup Acar, Hasan Kervan, Ömer Demir, Onur Ciriş isimli komiserlerle irtibatta olduğu belirlendi.

Hüseyin Korkmaz ayrıca, FETÖ’cü tutuklu polisler Yakup Saygılı ve Yasin Topçu gibi isimlerle da Bylock üzerinden irtibatlı. Yani Korkmaz hem FETÖ’cü hem Bylokçu hem yalancı. Savcılık ve FBI Amerikan halkının binlerce dolarını bir yalancıya verdiğinin farkında mı acaba?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder