Spor Federasyon başkanları 'antrenör' oldu

Federasyon başkanları 'antrenör' oldu

Paylaş
Federasyon başkanları 'antrenör' oldu

Federasyon başkanları 'antrenör' oldu

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve Güreş Federasyonu Başkan Vekili Ercan Yıldız, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Singapur’da, 14-26 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 1. Dünya Gençlik Olimpiyatları’na katılacak kafilede "antrenör" olarak yer alacaklar.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün (GSGM) resmi internet sitesi "gsgm.org.tr"de yayınlanan kafile listelerinde, Atletizm Federasyonu Başkanı Terzi’nin ve Güreş Federasyonu Başkanvekili Ercan Yıldız’ın isimlerine "antrenör" olarak yer verildi. Atletizmde başkan Mehmet Terzi’nin yanı sıra antrenör olarak Muharrem Or da Singapur’a gidecek.

YILDIZ: "HEM ANTRENÖRLÜK HEM YÖNETİCİLİK YAPACAĞIM"

Güreş Federasyonu Başkan Vekili Ercan Yıldız, konuyla ilgili olarak AA Muhabirine yaptığı açıklamada, IOC’nin kontenjan sıkıntısı nedeniyle böyle bir durumun ortaya çıktığını belirterek, şunları söyledi:

"Benim harcamalarım IOC tarafından karşılanacak. Ben 9 Ağustos’ta Singapur’a gideceğim. Ancak 3 gün sonra 2 antrenörümüz de Singapur’da olacak. Bu antrenörlerimizin masrafları ise Türkiye Güreş Federasyonu tarafından karşılanacak. IOC’nin yaklaşık 1,5 ay önce isimleri istemesi nedeniyle benim ismim antrenör olarak yazıldı. Bosna Hersek’teki Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası’ndan dönecek Elvan Mert ve İbrahim Yıldırım, 12 Ağustos’ta oyunlara katılacak ve antrenörlük görevini üstlenecek. Bu süre içinde oyunlara katılan 3 sporcumuza hem antrenörlük hem de idarecilik yapacağım."

Haberin Devamı

Mehmet Terzi ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ben Singapur’a antrenör olarak değil, atletizmin kafile başkanı olarak gidiyorum. Bizim antrenörlerimiz var. Muharrem Or oyunlara katılan 6 atletimizin antrenörlüğünü üstlenecek."