Spor Federasyondan Sinan Bolat açıklaması

Federasyondan Sinan Bolat açıklaması

Paylaş
Federasyondan Sinan Bolat açıklaması

Federasyondan Sinan Bolat açıklaması

Futbol Federasyonu, ülke dışındaki takımlarda forma giyen oyuncularla ilgili bir açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Romanya ile hazırlık maçında karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı aday kadrosunun açıklanmasının ardından kaleci Sinan Bolat konusunda çıkan haberler sonrası Futbol Federasyonu, bir açıklamada bulunarak konuya açıklık getirdi.

Federasyondan yapılan açıklamada, FIFA ve UEFA talimatlarının, futbol yaşamlarını ülkesinin dışında sürdüren oyuncuların kulüplerine, milli maç tarihinden iki hafta önce tebligatta bulunmak gerektiğini açıklıkla ifade ettiği belirtilerek, "Bu yazışma, her kamp döneminde aday kadroların açıklanma tarihi yaklaşırken, yurt dışında top koşturan ve geniş kadromuzda yer alan her futbolcu için yapılır. Bunun yanında, oyuncuların sağlık durumlarının ve performanslarının yakından takibi ile hazırlıkların ve yolculuğun kusursuz planlanabilmesi için de gereklidir" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada, ayrıca şu görüşlere yer verildi:

"Romanya maçının aday kadrosu açıklanmadan önce de aynı standart prosedür uygulanmış, yurt dışında oynayan ve aday kadroda düşünülen tüm oyuncularımızın kulüpleriyle yazılı iletişime geçilmiştir. Ancak aslolan, teknik ekibin son değerlendirmeleri ışığında 6 Ağustos tarihinde açıklanan kadrodur. Bu uygulama geçmişte olduğu gibi bugün de aynen devam etmektedir. Medyayı bu konuda bilgilendirmenin gerekli olduğunu düşünerek, Milli Takım’a ilişkin haberlerin daha titizlikle yazılmasını dileriz."