Spor Federer ATP şampiyonu

Federer ATP şampiyonu

Paylaş
Federer ATP şampiyonu

ATP World Tour Finals'de 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, finalde 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal'ı 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı

İngiltere’nin başkenti Londra’daki O2 Arena’da oynanan ve 17 bin 500 sporseverin izlediği final mücadelesinde, 2003, 2004, 2006 ve 2007 yıllarında turnuvada şampiyonluğa ulaşan Roger Federer ile bu yıl Fransa Açık, Wimbledon ve ABD Açık’ta şampiyon olan ve kariyerinde ilk kez bu turnuvada finale yükselen Rafael Nadal karşılaştı.

İlk sete temkinli başlayan iki raket de 8. oyuna kadar kendi servis oyunlarında başarılı oldu. Puan getiren "forehand" vuruşlarında Nadal’a karşı 5’e 1, "backhand" vuruşlarında da 4’e 1 üstünlük kuran Federer, 8. oyunda rakibinin servisini kırdı ve 5-3 öne geçti.

Federer’in 8, Nadal’ın ise 4 basit hata yaptığı sette, servis kullandığı 9. oyunu da alan İsviçreli tenisçi, ilk seti 6-3 kazandı. İkinci sette daha iyi bir performans sergileyen Nadal, 4. oyunda Federer’in servisini kırarak durumu 3-1 yaptı.

"Forehand" vuruşlarından 5 kez, "backhand" vuruşlarından da 1 kez puan alan 24 yaşındaki İspanyol raket, skoru korumasını bildi ve seti 6-3 alarak 1-1 eşitliği sağladı.

Bu sette iki tenisçi de 7’şer kez basit hata yaptı. Üçüncü ve son settte rakibine karşı "forehand" vuruşlarında 6’ya 3, "backhand" vuruşlarında da 2’ye sıfır üstünlük kuran Federer, 4. ve 6. oyunlarda Nadal’ın servisini kırdı. Seti 6-1, maçı da 2-1 kazanan 29 yaşındaki İsviçreli raket, turnuvada 5. şampiyonluğunu elde etti.

ÇİFTLERDE ŞAMPİYON NESTOR-ZIMONJIC İKİLİSİ

Turnuvada bugün oynanan çiftler final maçında Mahesh Bhupathi-Max Mirnyi ikilisini 7-6 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yenen Daniel Nestor-Nenad Zimonjic çifti şampiyonluğa ulaştı.

21 Kasım Pazar günü başlayan ve 2 milyon 227 bin 500 sterlin toplam ödülün dağıtıldığı ATP Sezon Sonu Turnuvası’nda, dünya klasmanında ilk 8 sırada yer alan raketler mücadele etti.

Haberin Devamı