Gündem Fehriye öldürüldü mü?

Fehriye öldürüldü mü?

Paylaş
Fehriye öldürüldü mü?

Kanaldhaber.com.tr'nin haberine göre Sabancı suikastı sanığı 'çaycı kız' Fehriye Erdal artık yaşamıyor

MEZARI BALKANLARDA

Haberin kaynağı olarak güvenlik ve istihbarat birimleri gösterildi. İddia şöyle: 1996’da Belçika’ya kaçan ve 3 yıl önce gözetim altında tutulduğu evden firar eden Fehriye Erdal kısa bir süre önce öldürüldü. Cinayetin nedeni, kimin işlediği şimdilik bilinmiyor. Ancak Sabancı suikastının kilit ismi Fehriye Erdal öldürüldükten sonra bir Balkan ülkesine gömüldü.

AKKOL BUHAR OLDU

Sabancı suikastında 3 kişi vardı. Bunlardan biri olan Mustafa Duyar 15 Şubat 1999’da Afyon Cezaevi’nde Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin’in adamları tarafından koğuşunda tabancayla öldürüldü. İkinci adam İsmail Akkol’dan geriye sadece fotoğrafı kaldı. İsmail Akkol adeta buhar olup uçtu. Hiç haber alınamıyor. Suikasttan 3 ay sonra öldürüldüğü ileri sürülüyor.

'BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN' KARARI

Belçika’da 1999’dan beri süren DHKP-C davasında karar çıktı. Brüksel Temyiz Mahkemesi, 2006’dan bu yana firarda olan Sabancı Center suikastı zanlısı Fehriye Erdal’a 2 yıl hapis cezası verdi. Ancak bu ceza bir anlam taşımıyor. Hem kayıp olması hem de 1999’da yakalanmasının ardından cezaevinde geçirdiği sürenin dikkate alınması nedeniyle Fehriye Erdal’ın bu cezayı çekmesi söz konusu değil.

Mahkeme ayrıca DHKP-C’nin önde gelen isimlerinden Musa Asoğlu’nu 3, Kaya Saz’ı ise 2 yıl hapse mahkum etti ancak cezaları erteledi. Belçika DHKP-C’yi terör örgütü olarak görmesine rağmen mahkeme, örgütün Belçika’da ‘terör eylemi yapmadığına’ karar verdi ve sanıkları örgüt üyesi olmak suçlamasından akladı. ‘Suç örgütü’ yerine de daha hafif ‘çete’ tanımlamasını tercih etti.

2