Gündem Felaketi Türkiye'de öğrendiler

Felaketi Türkiye'de öğrendiler

Paylaş
Felaketi Türkiye'de öğrendiler

Japonya'daki depremden 20 dakika önce kalkış yapan Türk Hava Yolları uçağında seyahat eden yolcular, meydana gelen deprem ve tsunami felaketini uçaktan iner inmez cep telefonlarına gelen mesajlarla öğrendiler

Deprem felaketinin 20 dakika önce havalanan 257 yolcu ve 17 mürettebatı bulunan THY ait yolcu uçağı 19.25’de Tokyo’dan İstanbul’a geldi. Ülkede yaşanan felaketi Atatürk Havalimanı’nda öğrenen Türk ve Japon yolcular, "Uçakta herhangi bir anons yapılmadı. Felaketi burada öğrendik" dediler.

Haberin Devamı

"DEPREMİ AİLEMDEN DUYDUM"

İş sehayati için Tokyo’ya gittiğini belirten Türk yolculardan Levent Bozgeyik, "Uçaktan indiğimde ailem beni aradı ve depremi o zaman duydum. Bizim de haberimiz yoktu. Uçakta bir anons yapılmadı. Çok geçmiş olsun. Allah orada olanlara yardım etsin. Biz iş seyahati için Tokyo’ya gitmiştik. Ben Japonya’daki arkadaşlarım ile konuştum. Durumun çok iyi olmadığını ve panik havası yaşandığını söylediler. Deprem biz uçağa bindikten sonra olmuş, şanslıydık ."

ARKADAŞININ GÖNDERDİĞİ MESAJLA ÖĞRENDİ

Ülkede yaşanan felaketi bir arkadaşının cep telefonuna gönderdiği, ’Merak etmeyin bizde bir şey yok. Sendai Iwate ve Tokyo’ya kadar uzanan sahil kısmı bayağı bir kötü’ mesajıyla öğrendiğini belirten İsmail Hakkı Karar ise şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Uçak kalktıktan yarım saat sonra deprem olmuş. Ben de mesajla öğrendim. Japonya’da iş yapıyoruz. Senede bir iki kere Türkiye’ye geliyorum. Japonya’da böyle büyük bir deprem ilk defa oldu. Benim orada sergilerim var. Personel sıkıntı çekmiş, dükkanı kapatamamışlar malları toparlayamamışlar. Orada şu an saat gece yarısı cevap veren yok. Onların ifadesine göre bayağı bir ölen varmış."

Japon yolcu Mahiro Kivosava ise, " Arkadaşlarım hakkında çok endişeleniyorum. Arkadaşlarım da benim için endişelenmiş. Depremle ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Depremi havalimanına indiğimizde öğrendim" diye konuştu.

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)