Felç riskine karşı çikolata yiyin
Uzmanlar, çikolata yiyenlerin felç riskinin, yemeyenlere oranla daha az olduğunu ortaya çıkardı
14 Şubat 2010 , Pazar 04:00
İngiliz uzmanların çeşitli yaşlardaki 50 bin kişinin katılımıyla yaptığı araştırma düzenli olarak çikolata yiyenlerde felç riskinin, diğerlerine oranla yüzde 22 daha az olduğunu ortaya koydu.
Kanadalı uzmanlar ise felç geçirdikten sonra haftada 50 gram çikolata tüketmeye başlayanlarda bu hastalıktan ölme riskinin, yemeyenlere oranla yüzde 46 azaldığını belirledi.
Uzmanlar, “Felç riskini azaltmak için haftada bir paket çikolata tüketmek yeterli. Çikolatanın antioksidan özelliği felce kalkan oluşturuyor” dedi.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Uzmanı uyardı: Mevsim geçişlerinde ataklarda büyük artış görülüyor!
- Sağlıklı uyku için gece rutini
- O yaşta ergenliğe giren çocuklar 20 cm kısa oluyor! Uzmanı açıkladı: Sonuçları bir hayli ciddi!
- Hiç tahmin etmezdik! Uzmanı uyardı: İshal ölüme yol açabilir!
- Kadir İnanır'dan sonra tekrar gündeme geldi! Deniz Baykal ve Metin Uca bu hastalık sebebiyle hayatını kaybetmişti