Spor Felipe Melo, Fenerbahçe derbisi için iddialı

Felipe Melo, Fenerbahçe derbisi için iddialı

Paylaş
Felipe Melo, Fenerbahçe derbisi için iddialı

Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo, Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe ile Kadıköy'de yapacakları derbi maçla ilgili iddialı konuştu.

Sarı-kırmızılı futbolcu, Galatasaray Dergisi’nin şubat ayı sayısında yer alan röportajında, Fenerbahçe’ye karşı Kadıköy’de süren galibiyet hasretine yer verdi.

Felipe Melo, şampiyonluk yarışında büyük çekişme yaşadıkları rakiplerinden Fenerbahçe’ye konuk olacakları derbi maçla ilgili, "Kadıköy’de nasıl şampiyonluk kazandıysak, yine aynısını ortaya koymamız lazım. İnsanlar, ’kazanamadılar’ diye konuşuyor ancak neyi kazanmadık ben anlayamıyorum. Biz orada şampiyon olduk" ifadelerini kullandı.

Kadıköy’de kazandıkları şampiyonluğun 10 galibiyetten daha önemli olduğunu anlatan Brezilyalı oyuncu Melo, şöyle devam etti:

"Öncesinde, sonrasında yaşananlar, ışıkların söndürülmesi. Biz orada bir sürü şey kazandık. Bir süredir orada üç puan alamamış olabiliriz ama futbolda böyle şeyler olur. Onlar bizim evimizde 2-1 kazandı da ne oldu? Sahalarında şampiyon olduk. Biz eğer kendi evimizde o maçı kaybetmeseydik, onların evinde kupa kaldıramayacaktık. Bundan on yıl sonrasında Galatasaray’ın kendi evinde Fenerbahçe’ye 2-1 yenildiğini konuşmayacak ama 100 yıl sonra bile Galatasaray’ın Fenerbahçe’nin sahasında şampiyonluk kazandığı konuşulacak."

"Prandelli başarısız olmak için gelmedi"

Sezona başladıkları İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile Fiorentina’da birlikte çalıştıklarını hatırlatan Melo, "Prandelli buraya başarısızlık için gelmedi. Tam tersi, bizimle birlikte büyük başarılar kazanmak için geldi" yorumunda bulundu.

Prandelli döneminde iyi çalıştıklarına vurgu yapan Melo, şu ifadeleri kullandı:

"Hatta o kadar çok çalıştık ki hepimiz çok yorgunduk. O, burada yeni bir düzen oturtmak istiyordu. Bunun bir başarısızlık olarak görülmemesi gerekiyor. Çünkü futbolda böyle dönemler sürekli yaşanır. Örneğin Jose Mourinho, Real Madrid’e Şampiyonlar Ligi’ni kazanma hedefiyle gitti ama olmadı. Ardından Carlo Ancelotti geldi ve kazandı. Bu demek değil ki Mourinho başarısız bir antrenör. Sadece bazen kimya tutmaz futbolda. Dediğim gibi Prandelli döneminde hepimiz çok çalışıyorduk. Çok istekliydik ama futbola yansıtamadık. Yansıtamadığımız için de maalesef olmadı."

"Selçuk’la ilişkimiz çok özel"

Melo, ön libero mevkisinde birlikte oynadıkları Selçuk İnan’la uyumlarına dikkati çekerek, aralarında çok özel bir ilişki olduğunu aktardı.

Bir oyuncuyla uzun yıllar birlikte oynandığında her şeyin otomatikleştiğini belirten Melo, "Futbol oynamak size daha büyük keyif vermeye başlıyor. Artık dördüncü senemiz. Birbirimizin özelliklerini çok iyi biliyoruz ve ne yapmamız gerektiğini otomatik olarak anlayıp hayata geçiriyoruz. Bu anlamda aramızdaki ilişki çok özel. Biz Galatasaray’ın zor döneminden sonra beraber geldik ve Galatasaray’ı tekrar ayağa kaldırıp şahlandırabildik. Her şeyi kazanmayı başardık ve bence Galatasaray tarihine birlikte geçtik" değerlendirmesinde bulundu.

Arroyo’ya övgü

Felipe Melo, Galatasaray Liv Hospital’ın Porto Rikolu oyun kurucusu Carlos Arroyo için övgü dolu ifadeler kullandı.

Arroyo’nun inanılmaz bir karaktere sahip olduğunu anlatan Melo, "Zaten çok iyi bir basketbolcumuz. Yeteneğiyle ilgili herhangi bir şey söylemeye gerek duymuyorum. Kriz döneminde de burada kalmayı tercih etti. Para varmış veya yokmuş bunu sorun etmedi. Bana göre bu şekilde renklerimize bağlılığını kanıtladı. Böyle de olması gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

AA

Haberin Devamı