Siyaset Fena kapıştılar
Paylaş
Fena kapıştılar

Başbakan Erdoğan, Baykal'ın geri dönmesi halinde malum görüntüleri gündeme getireceğinin sinyalini verdi. Baykal ise “Varsa bildiklerin açıkça söyle” diyerek meydan okudu

“BAYKAL ‘YAPMADIM’ DEMİYOR”

Başbakan Erdoğan dün Yunanistan’a giderken Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki basın toplantısında Baykal’a ait olduğu öne sürülen görüntülerle ilgili şunları söyledi:

“Ana muhalefet lideri hep ‘Komplo’ diyor. Şu ana kadar böyle bir şeyi yapmadığını söylemedi. İsmi geçen diğer kişi de (Görüntülerdeki diğer kişi CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’u kastediyor) söylemiyor.”

“TOPLUM AHLAKINDA EROZYON YARATIR”

“Türkiye’nin toplumsal ahlak değerlerinin erozyona uğratılma gayreti var. En büyük tehlike burada. Bu işleri meşru görme gayreti içinde olanlar var. Bunun üzerinden mağduru oynayanlar var.

Eşlerine ihanet edenler mağdur olamaz. Biz de onları bu toplumun içinde mağdur göremeyiz, gösteremeyiz. Bu muhafazakar toplumun ahlak değerlerinde bir erozyondur ki, sıkıntı da işte buradadır.”

“BAŞBAKAN SAMİMİYETSİZ”

Başbakan Erdoğan’ın kendisine yönelik sözlerine Baykal hemen cevap verdi: “Başbakan’ın görevi dedikodu yapmak değil, gerçekleri aydınlığa kavuşturmaktır.

Yıllardır, ‘Kutsal mahremiyete saygı gösterilmesini, siyasetin buralara taşınmamasını’ savunduğunu söyleyen Başbakan’ın ne kadar samimiyetsiz olduğu, bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır.

“LÜTFUNA İHTİYACIM YOK”

Erdoğan’ın eski basın danışmanı Ahmet Tezcan’ın ortaya attığı “4 yıl önce bir sol dergi Baykal hakkında bir belge yayınlayacaktı. Bunu Erdoğan durdurdu.

Yayınlansaydı Baykal’ın siyasi hayatı 4 yıl önce biterdi” iddiasını da Baykal şöyle yanıtladı: “Demek ki bu, CHP’ye ikinci komplo girişimi. Başbakanın lütfuna ihtiyacım yok. Ne biliyorsa çıksın hemen söylesin.”

2

Haberin Devamı