Spor Fener, Olimpija'ya patladı

Fener, Olimpija'ya patladı

Paylaş
Fener, Olimpija'ya patladı

THY Euroleague'in 7. haftasında Fenerbahçe Ülker evinde Union Olimpija'yı evinde konuk etti. A Grubu'nda oynadığı son iki mücadeleyi kaybeden sarı-lacivertliler, Sloven rakibini iyi bir oyunla 85-68 mağlup ederek galibiyeti hatırladı

Fenerbahçe Ülker ilk maçta Slovenya'da devirdiği rakibinini bu kez seyircisi önünde 85-68 mağlup ederek Euroleague'de Top 16 için büyük bir adım attı. Sarı-lacivertlilerde Bojan Bogdanovic 19 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Bo McCalebb 13 sayı ve 4 asist kaydetti.

Haberin Devamı

THY Euroleague A Grubu'nda temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, 7. hafta mücadelesinde Union Olimpija'ya karşı ilk üç dakika skor üretemedi. Periyodun ilerleyen bölümlerinde toparlanan sarı-lacivertliler özellikle Bojan Bogdanovic'in etkili oyunuyla oyunun hakimiyetini eline geçirdi. Hırvat oyuncu ilk periyotta Sloven potasına 14 sayı göndererek takımını sırtladı ve Fenerbahçe Ülker ilk periyodu 22-12 önde geçti.

İkinci çeyrekte de üstün oyununu devam ettiren Fenerbahçe Ülker, Mike Batiste ve Emir Preldzic ile sayılar buldu. Union Olimpija'da Dylan Page skor yükünü çekse de Sloven takımına yetersiz kaldı. Periyodun sonlarına doğru Ömer Onan'ın üçlüğü farkı 19'a çıkardı ancak Dylan'ın son sayısı devrenin skorunu belirledi. 43-26. Fenerbahçe Ülker üçüncü çeyreğin ilk iki dakikasında da sayı üretemezken kilidi Bo McCalebb ve Emir Preldzic açtı. Konuk ekipte Dylan Page skorer oyununa devam etti ve üçüncü periyotta 17 sayıya ulaştı.

Haberin Devamı

Periyodun ilk 6 dakikasında 14 sayı üreten Union Olimpija'ya temsilcimiz 10 sayı ile karşılık verdi. Fenerbahçe Ülker'de kenardan gelen İlkan Karaman periyodun son bölümünde iki hücumda sayılar bularak skoru 64-48 taşıdı ve sarı-lacivertliler son periyota 16 sayılık avantajla girmeyi başardı. Karşılaşmanın son periyoduna konuk ekip Dylan Page'in üçlüğü ile başladı ancak Fenerbahçe Ülker'de cevap Ömer Onan'dan geldi. Maçın yıldızlarından olan Ömer, yüksek yüzdeli şutlarına devam etti ve sarı-lacivertlilerin oyununa enerji kattı.

Sloven ekibinin boş döndüğü hücumları iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, hızlı hücumlarla sayılar buldu. Son periyotta bir ara farkı 25 sayıya kadar çıkaran temsilcimiz, rakibine üstüste ribauntlar verdi ve Sloven ekibi serbest atışlardan bulduğu sayılarla az da olsa farkı eritti. Fenerbahçe Ülker seyiricisi önünde Union Olimpija'yı 85-68 mağlup etti ve 7. maçında 4. galibiyetini elde ederek Euroleague'de Top 16 adına önemli bir adım attı.

AA