Spor Fener taraftarına ses duvarı

Fener taraftarına ses duvarı

Paylaş
Fener taraftarına ses duvarı

Polikarbonat malzemeden yapılan ve cam gibi görünen zırh, maça gelecek 2 bin 500 sarı lacivertli futbolseverin ses seviyesini düşürerek tribündeki etkisini azaltacak

Tarihinin en kötü sezonunu geçiren G.Saray, tek bir maça odaklandı. Sarı kırmızılılar, yarınki F.Bahçe derbisini olmazsa olmaz olarak görüyor. Dibe vuran moralleri, Türk Telekom Arena’daki ilk derbi zaferiyle yükseltmeyi planlayan sarı kırmızılılar, saat 21.00’de başlayacak dev maç öncesi şov hazırlığı içerisinde.

Haberin Devamı

Maça gelecek 2 bin 500 F.Bahçe taraftarının tribündeki etkisini azaltılacak. Bunun için Türk Telekom Arena’ya ses duvarı çekilecek. Bu maçı koca bir sezonun telafisi olarak düşünen sarı kırmızılılar, görsel şovlar eşliğinde futbolcuları bağrına basacak.

İşte yarın akşam TT Arena’da yaşanacaklar...

GEÇMİŞİ UNUTTURACAKLAR

G.Saray tribünleri bu sezon yaşanılan tüm başarısızlıkları derbi gecesi unutturmayı planlıyor. Sarı kırmızılı taraftarlar, zorlu karşılaşmada 90 dakika boyunca futbolcu, yönetim ve teknik heyet aleyhine hiçbir tezahüratta bulunmayacak. Aksine destek olacaklar.

KOREOGRAFİ ŞÖLENİ

Dev bir Metin Oktay posteri, F.Bahçe’ye karşı alınan şampiyonluğun simgesi olan 20.45 saati, Alparslan Dikmen ve dev bir Aslan resmi ortaya çıkacak. 3 bine yakın düdükle rakip üzerinde baskı kurulacak.

Haberin Devamı

SES SEVİYESİ DÜŞÜRÜLECEK

Deplasman takımları için ayrılan tribüne çekilen set, derbide daha da uzayacak. Cam görüntüsü veren ve polikarbonat isimli malzemeden yapılan zırh, tribünden stadın çatısına dek uzatılacak. F.Bahçelilerin ses seviyesi düşürülecek, sahaya madde atmaları önlenecek.

4 MİLYON TL BEKLENİYOR

Derbiyle G.Saray’ın kasası da dolacak. Bilet satışından 2.5 milyon TL gelir bekleyen sarı kırmızılılar, 4 Galatasaray Store’dan yapılacak ürün, forma satışı ve tribün gelirlerle birlikte bu rakamı 4 milyon TL’ye yükseltmeyi bekliyor.

REKOR DENEMESİ

G.SARAY-F.Bahçe derbisinde ayrıca “Bir statta tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekoru” için ölçüm yapılacak. Yapılan açıklamada, Guinness World Records tarafından Türkiye’ye gönderilen hakem heyetinin, yarın Türk Telekom Arena’daki derbide resmi ölçüm yapacağı bildirildi.

Kayıtlara göre, “Bir statta tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekorunun 1 Ekim 2000 tarihinde ABD’deki Denver Mile High Stadı’nda yapıldığı, Denver Broncos ile New England Patroits arasında yapılan ulusal futbol ligi maçında 128.7 desibele ulaşıldığı kaydedildi.