Spor Fenerbahçe 0-0 Beşiktaş

Fenerbahçe 0-0 Beşiktaş

Paylaş
Fenerbahçe 0-0 Beşiktaş

Türkiye'nin kilitlentiği Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde gol sesi çıkmadı ve maç 0-0 sona erdi. Karşılaşmaya Gökhan Gönül'e yönelik protestolar damgasını vurdu. Lider Başakşehir'in de puan kaybettiği haftada Galatasaray yarın Kasımpaşa'yı yenerse haftanın kazananı olacak

Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş golsüz berabere kaldı. Maçta öne çıkan ciddi bir atak yaşanmadı.

Çok fazla pozisyonun yaşanmadığı ilk yarı golsüz sona erdi. Fenerbahçe'de Advocaat ikinci yarıya Aatıf'ın yerine Volkan Şen'i oyuna alarak başladı. 55'te sarı kart gören Quaresma cezalı duruma düştü.

Derbi tarihinde belki de bir ilk gerçekleşti ve maç boyunca bir tane bile isabetli şut çekilmedi! 76'da Lens, Sow'un yerine oyuna girdi.

SOW İLK KEZ BİR BEŞİKTAŞ DERBİSİNDE GOL ATAMADI


Moussa Sow, Beşiktaş'a karşı ilk kez bir resmi maçı gol atamadan tamamladı.

Derbi sonrası puan durumu an itibariyle şöyle:

GALATASARAY KAZANDI!


Lider Başakşehir'in Antalya'da 2 puan bıraktı. Fenerbahçe ve Beşiktş derbisi 0-0 sona erdi. Galatasaray yarın Kasımpaşa deplasmanına konuk olacak. Galatasaray eğer bu maçtan 3 puanla dönerse sıralamada Fenerbahçe'yi de geçerek ligde 3. sıraya yükselecek. Fenerbahçe ise 4. sıraya gerileyecek.

MAÇ SONUCU: FENERBAHÇE 0-0 BEŞİKTAŞ

90+3 Ve maç sona erdi

85' Oğuzhan çıkıyor, Necip oyuna giriyor.

76'
Sow oyundan çıkıyor Lens oyuna giriyor.

70' Bu dakikalarda tempo biraz daha düşüyor. Her iki takım da uzun toplarla ceza sahasına girmeye çalışıyor.

QUARESMA ÇIKIYOR ABUBAKAR OYUNA GİRİYOR

60'
Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Quaresma oyuncan çıkıyor, Abubakar oyuna giriyor

55' Quaresma sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.

50'
İkinci yarıya Fenerbahçe daha hızlı başlıyor.

46' Derbide ikinci 45 dakika başladı. Fenerbahçe'de Volkan Şen,
Aatif Chahechouhe'nun yerine oyuna giriyor.

45' İLK YARI SONA ERDİ

43'
Orta sahada hızlı çıkmak isteyen Fenerbahçe'nin atağı Tosic'in müdahalesiyle durdu. Fenerbahçeli futbolcular topun elle kesildiğini iddia edip hakeme itiraz etti ancak karar değişmedi.






41' Fenerbahçe'de son anda kadroya giren Lens saha kenarında ısınmaya başladı...

35' Her iki takım da daha çok pas yapmaya başladı.

31'
Skrtel ceza sahası içindeki karambolde mutlak gol pozisyonu değerlendiremiyor. Sert vuruş sonrası top auta çıktı.

30' Karşılaşmanın 3'te birlik bölümü 0-0 geçiliyor.

26' Ceza sahası içinde Van Persie topu ağlara gönderiyor ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor

18' Hasan Ali Kaldırım Gökhan Gönül'le kafa topuna çıktı. Gökhan Gönül bu pozisyondan sonra yerden kalkamadı. Sağlık görevlilerinin müdahalesi sonrası Gökhan Gönül ayağa kalktı.



17' Sow sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

13'Maçta ilk sarı kart çıktı. Rakibiyle kafa topuna çıkan
Kjaer sarı kart gördü

Top her Gökhan Gönül'ün ayağına geldiğinde Fenerbahçe tribünlerinde yuhalama sesleri yükseliyor.

10'
Derbide ilk 10 dakika geride kaldı. Tempo oldukça yüksek. Fenerbahçe de Beşiktaş da sol kanatlardan atak gelişmirmeye çalışıyor

5' Kadıköy'de ilk tehlikeli atak Fenerbahçe'den geldi. Sol kanattan ceza sahasına Hasan Ali Kaldırım'ın ortasında kaleci Fabio iki hamlede topu kontrol altına aldı. Atakla ilgili ofsayt tartışmaları var


1' Ve derbi başladı. Henüz saniyeler geçmeden Beşiktaş serbest vuruş kazandı

Sahaya ısınmak için çıkan Beşiktaşlı Gökhan Gönül'e Fenerbahçeli taraftarlar sahte dolar attı.



Uçak kazasında hayatını kaybeden Brezilya futbol takımı Chapecoense'yi unutmayan Beşiktaş, maç öncesi ısınmak için sahaya çıktığında bu tişörtleri giydi.

EMENİKE'Yİ KADROYA ALMADI


18.00 Fenerbahçe'de derbi öncesi flaş bir gelişme daha yaşandı. Emmanuel Emenike, 18 kişilik maç kadrosunda yer bulamadı.

17.47: Fenerbahçe'nin derbi 11'i: Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Josef, Mehmet Topal, Aatif, Alper, Sow, Van Persie

17.41: Beşiktaş'ın derbi 11'i belli oldu: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Tolgay, Atiba, Quaresma, Oğuzhan, Kerim, Cenk

16:45 BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR TOPLANMAYA BAŞLADI

Beşiktaşlı taraftarlar Vodafone Arena Stadı’nın çevresinde toplanmaya başladı. Ülker Stadı’nda oynanacak maça gidecek olan 2 bin 500 taraftar için 25 otobüs hazır bekletilirken, karşılaşma öncesinde saat 14.00’te stat önünde toplanan taraftarlar, maç biletleri kontrol edildikten sonra saat 15.00’de Kadıköy’e hareket edecek. Bekleme sırasında takımları lehine tezahüratlarda bulunan ve sarı-lacivertli takım aleyhine gönderme yapan Beşiktaş taraftarı için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Meşale yakıp takımları için tezahürat yapan taraftarların oldukça coşkulu oldukları gözlendi.

İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı karar gereği derbiye giden Beşiktaş taraftarlarının, karşılaşma sonrası yine aynı şekilde döneceği öğrenildi.



Nefesler tutuldu. Kadıköy bu gece müthiş bir kapışmaya sahne olacak. Bir tarafta ligde 5’te 5 yapan, sezonun en çok gol atan takımı Fenerbahçe, diğer yanda Real Madrid ile beraber Avrupa’nın yenilgisiz 2 ekibinden biri olan Beşiktaş...

Hem Advocaat hem de Şenol Güneş, günlerdir maçı kafalarında oynuyor, zirvede avantaj kaybetmemek için plan üzerine plan yapıyor. Aslar çok formda, kulübeler bile yıldız kaynıyor. Yılın son derbisinin favorisi yok ama futbol adına çok şey vaat ediyor.

39 MAÇTIR İÇ SAHADA KAYBETMEDİLER


Evinde oynadığı son maçta Galatasaray'ı 2-0'lık skorla geçerek, kötü başladığı ilk devrenin son haftalarına doğru iyi bir konuma gelen Fenerbahçe, bu defa son şampiyon Beşiktaş'la kozlarını paylaşacak. Sarı lacivertli ekip, 39 maçtır Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'a iç sahada kaybetmedi. İki takım arasında geçen sezon Kadıköy'de oynanan maç, ev sahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğüyle sona ermişti.


BEŞİKTAŞ KADIKÖY'DE ZORLANIYOR


Beşiktaş son yıllarda Fenerbahçe'ye karşı zafer tatmakta zorlanıyor. Son 15 derbide sadece 3 galibiyet alabilen siyah beyazlılar, rakiplerine 8 defa kaybettiler. Ligde ve Avrupa'da yoluna namağlup devam eden Beşiktaş, son maçında lig lideri Başakşehir'le 1-1 berabere kaldı. Şenol Güneş'in ekibi, derbiden sadece üç gün sonra Dinamo Kiev deplasmanında Şampiyonlar Ligi son 16 turuna kalabilmek için savaş verecek.

FENERBAHÇE SAHASINDA 12 YILDIR KAYBETMİYOR


Fenerbahçe sahasında rakibine 12 yıldır kaybetmiyor. Ligin ilk üç maçında sadece 1 puan alıp tarihinin en kötü sezon başlangıcına imza atan Sarı Kanarya, sonraki 9 maçın 7'sini kazandı ve hiç yenilmedi.

SON DAKİKA: F.BAHÇE'DE LENS 18 KİŞİLİK KADRODA


Sarı lacivertlilerin teknik patronu Dirk Advocaat'ın maç öncesindeki en büyük endişesi Jeremain Lens'in durumuydu. Üç haftadır formasından uzak kalan Lens'in maç kadrosunda olup olmayacağı henüz netleşmişti. Fenerbahçe'de Jeremain Lens, Beşiktaş derbisinin 18 kişilik kadrosuna dahil edildi.

Şenol Güneş ise Dusko Tosic sevinci yaşıyor. Cezası nedeniyle Trabzonspor maçında ve sakatlığı nedeniyle Adanaspor ile Başakşehir maçlarında sahada yer alamayan Tosic iyi durumda ve derbide formasına kavuşacak. Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'ın maçtan bir gün önce gribal enfeksiyon geçirmesi nedeniyle, bu maçta, Kiev maçı da düşünülerek dinlendirilmesi gündemde.

Fenerbahçe'de Martin Skrtel, Beşiktaş'ta ise Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ve Marcelo bu maçta sarı kart görmeleri halinde bir sonraki maç için cezalı duruma düşecekler.

BEŞİKTAŞ'IN BELALISI SOW'UN 7 DERBİDE DE GOLÜ VAR



Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Moussa Sow, Spor Toto Süper Lig'de rakipleri Beşiktaş'a karşı oynadığı derbi maçları boş geçmedi. Fenerbahçe'ye 2012'de Fransa'nın Lille takımından transfer olan Sow'un, Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlardaki performansı dikkati çekiyor.

Sarı-lacivertlilerin 30 yaşındaki hücum oyuncusu, bugüne dek Beşiktaş'a karşı oynadığı 7 derbide de gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertli ekibe 1 yıllık aranın ardından dönen Senegalli forvet, Beşiktaş'a karşı forma giydiği 7 maçta 8 kez fileleri havalandırmayı başardı.

İLK GOLÜNÜ DE BEŞİKTAŞ'A ATMIŞTI


Sow ayrıca, Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk Süper Lig maçında 5 Şubat 2012'de Beşiktaş'a karşı oynadı. Sow, Türkiye'deki ilk golünü de 2-0 kazandıkları derbide kaydetti.

DERBİNİN HAKEMİ HÜSEYİN GÖÇEK


Türkiye'nin nefesini tutarak izleyeceği Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi Hüseyin Göçek.


İŞTE İKİ TAKIMIN MUHTEMEL 11'LERİ


Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper, Volkan Şen, Sow, Van Persie

Beşiktaş: Fabri, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Gökhan İnler, Oğuzhan, Tolgay, Quaresma, Cenk Tosun


Caner Erkin'den derbi değerlendirmesi



Aziz Yıldırım Beşiktaş derbisi öncesi futbolculardan ne istedi?


GÖKHAN GÖNÜL'E 'DOLARLI' TEPKİ



Fenerbahçeli taraftarlar Gökhan Gönül'e tepki göstermek için, milli futbolcunun fotoğrafının olduğu dolarlar hazırladı. Sarı lacivertli taraftarların, Beşiktaş’a transfer olan Gökhan Gönül’e olan kızgınlıkları halen geçmiş değil... Fenerbahçeliler günlerdir Gökhan’ı Ülker Stadı’nda protesto etmek için hazırlıklar yapıyorlar. Bunun için de üzerinde Gökhan Gönül’ün resminin bulunduğu oyuncak dolarlar bastırıldı. Bugünkü maçta bu paralar taraftarlara dağıtılacak ve Gökhan yeşil çimlere ayak bastığında da bu oyuncak paralar protestolar eşliğinde sahaya atılacak.


Fenerbahçe-Beşiktaş maçında gerginlik

Haberin Devamı