Spor Fenerbahçe Acıbadem'e flaş transfer...

Fenerbahçe Acıbadem'e flaş transfer...

Paylaş
Fenerbahçe Acıbadem'e flaş transfer...

Fenerbahçe Acıbadem'e flaş transfer...

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, Sokolova, Fürst ve Skowronska gibi yıldız voleybolcuların transferinin ardından, antrenörlüğe de dünyaca ünlü Brezilyalı teknik adam Jose Roberto Lages Guimaraes "Ze Roberto"’yu getirdi.

Haberin Devamı

Ülkesinde Ze Roberto olarak tanınan Brezilyalı teknik adam, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda basın toplantı odasında düzenlenen imza töreninde, kendisini 1 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
Takımın sponsoru Acıbadem Sağlık Grubu’nun yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Vedat Olcay da imza töreninde hazır bulundu.

AYDINLAR: "EN BÜYÜK TRANSFERİMİZ"

Mehmet Ali Aydınlar, Ze Roberto’nun takımın başına gelmesini, "En büyük transferimiz" diye yorumlarken, şunları söyledi:
"Dünyanın en büyük voleybol hocası Ze Roberto, yeni dönemde bizimle beraber olacak. Büyük bir kadro kurduk. Bu büyük kadroya büyük bir hoca gerekiyordu. Hocanın almadığı kupa yok gibi; hem erkekler hem bayanlarda olimpiyat şampiyonu olmuş, Latin Amerika, İtalya şampiyonlukları var. Ze Roberto, şu anda dünyadaki en iyi voleybol hocası olarak geçiyor."

Haberin Devamı

Eski antrenörleri Jan De Brandt’a da teşekkür eden Aydınlar, "Jan 1.5 senede çok başarılı oldu. Şampiyon olduk, geçen yıl 2 kupa aldık ve Şampiyonlar Ligi’nde 2. olduk. Kendisine teşekkür ediyorum ve bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum" dedi.
Aydınlar, Fürst ve Skowronska’nın Ze Roberto’nun öğrencileri olduğunu, Fürst’ün Fenerbahçe Acıbadem’e gelmesinde Brezilyalı teknik adamın büyük katkısı bulunduğunu anlattı.

Transferlere devam edeceklerinin altını çizen Aydınlar, 2 Türk, 1 de yabancı oyuncu almayı planladıklarını sözlerine ekledi.

ZE ROBERTO: "MUTLULUK DUYUYORUM"

Ze Roberto ise "Fenerbahçe ailesinin bir bireyi olduğum için büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum" dedi.
Dünyanın çeşitli yerlerinde, çeşitli takımlarda görev alma fırsatı bulduğunu kaydeden Ze Roberto, "Benim için yeni ve önemli bir dönem başlıyor. Bulunduğum takım, katıldığı bütün turnuvalarda şampiyonluk hedefleyen bir ekip. Kulübümüz tarafından koyulan bu hedefler adına, Jan’ın temellerini kurduğu takımı devam ettirerek, bütün katıldığımız turnuvalarda başarılı olacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"ALEX GELMEMDE ETKİLİ OLDU"

Ze Roberto, Fenerbahçe Acıbadem takımına gelmesinde en büyük etkenin, Fenerbahçe futbol takımında oynayan vatandaşı Alex De Souza olduğunu söyledi.

İstanbul’a daha önce 3 kez geldiğini belirten Brezilyalı çalıştırıcı, "Bu kez çalışmak için gelmem söz konusu olunca, burada tecrübe sahibi olan dostlarımdan bilgi aldım. Buraya gelmemde en büyük pay sahibi olan kişi Alex De Souza’dır. Hem insan hem de futbolcu olarak çok sevdiğim bir kişi. Onun verdiği bilgiler burada olmamda çok etkili oldu" ifadelerini kullandı.

MİLLİ TAKIMA DEVAM

Aynı zamanda Brezilya Milli Takımı antrenörü olduğunun hatırlatılıp, bu görevine de devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Ze Roberto, "Milli takımla olan çalışma sürecim hala devam ediyor. 2012 yılına kadar anlaşmam var. Bugün buradan ayrıldıktan sonra yeniden milli takımla antrenmanlara çıkacağım" dedi.

"BÜTÜN TURNUVALARDA ŞAMPİYONLUK"

Fenerbahçe Acbadem’in gelecek sezon katılacağı tüm turnuvalarda şampiyonluğu hedefleyeceğini anlatan Ze Roberto, ’Fenerbahçe katıldığı bütün turnuvalarda kazanacak güce sahiptir. Kağıt üstünde Fenerbahçe’nin gücünün sonsuz olduğunu görebiliriz. Hedefimiz oynadığımız bütün maçları kazanmak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Liginde yabancı sınırlaması bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Brezilyalı teknik adam, "Şu an 4 yabancı oyuncumuz var. Teknik ekiple oturup bir sistem oluşturmamız gerekiyor. Rotasyon mu yapacağız, rakiplere göre mi oynayacağız, onu belirleyeceğiz. Bu durum bizi olumsuz yönde etkilemez. Avrupa’da hepsini kullanabileceğiz" ifadelerini kullandı.

"SEDA, EDA VE NAZ’I TANIYORUM"

Fenerbahçe Acıbadem’de Türk oyuncular olarak Seda, Eda ve Naz’ı tanıdığını dile getiren Ze Roberto, "Diğerlerini zamanla tanıyacağım" dedi.
Kendisine yöneltilen bir soru üzerine de "Beni 1 numara olarak niteliyorsunuz ama ben kendimi 1 numara olarak görmüyorum. Öğrenecek çok şeyim var. 1 numara olarak adlandırılmak güzel ama kendimi öyle görmüyorum" yanıtını veren Ze Roberto, Fenerbahçe’yi geçen sezon çok iyi takip ettiğini, Brezilya’da özel bir kanalın Şampiyonlar Ligi maçlarını canlı verdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye Ligi’nin de önümüzdeki sezon çok heyecanlı geçeceğini vurgulayan Ze Roberto, takımların iyi transferler yaptığını söyledi.