Spor Fenerbahçe, Beşiktaş - Galatasaray derbisini bekliyor!

Fenerbahçe, Beşiktaş - Galatasaray derbisini bekliyor!

Paylaş
Fenerbahçe, Beşiktaş - Galatasaray derbisini bekliyor!

Peş peşe oynayacağı Antalya ve Kasımpaşa maçlarından 6 puan bekleyen Fenerbahçe, 2 hafta sonra zirveye ortak olmayı hesaplıyor. Sarı-Lacivertlilerin bu yoldaki en büyük güvencesi ise 2 Aralık’ta oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi. Zira bu maçtan çıkacak her sonuç Fenerbahçe’nin işine yarayacak.

Çalkantılı bir dönem geçiren ve kamuoyunun büyük kesimi tarafından şampiyonluk yarışından koptuğu iddia edilen Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman’ın daha önce dillendirdiği hesaplara ulaşılma ihtimali çok güçlendi. Sarı-Lacivertli takım, kendi maçlarında kayıp yaşamazsa 2 Aralık’taki Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle zirveye daha güçlü şekilde ortak olabilir.

İlk hedefi gelecek hafta Antalya deplasmanından 3 puan çıkarmak olan Fenerbahçe, ezeli rakiplerinin puan kaybını yine bekleyecek. Ancak olmazsa da gözünü derbi haftasına dikecek. Elbette yarışta Medipol Başakşehir de var ama psikolojik üstünlük için ilk hedef ezeli rakipleri yakalamak.

GALATASARAY’IN MAÇLARI DAHA ZOR


Derbide en iyi sonuç Beşiktaş ve Galatasaray’ın berabere kalması. Bu durumda Fenerbahçe evinde Kasımpaşa’yı yenerse iki rakibiyle de makası iyice daraltacak.

Beşiktaş’ın kazanması da Galatasaray’ın galip gelmesinden çok daha iyi bir durum yaratıyor. Sarı-Kırmızılıların kalan haftalarda Teleset Mobilya Akhisar ve Göztepe gibi zorlu rakiplerle oynayacak olması da Fenerbahçe’de Aralık ayına iyimserlikle bakılmasını sağlıyor. Hesaplar tutarsa hem Aykut Kocaman’ın ‘suni fark’ iddiası gerçekleşecek hem de Fenerbahçe, Aralık ayında bahar yaşayacak.

Hürriyet

Haberin Devamı