Spor Nefesler tutuldu! Fenerbahçe Beşiktaş maçı saat kaçta? Hangi kanalda?

Nefesler tutuldu! Fenerbahçe Beşiktaş maçı saat kaçta? Hangi kanalda?

Paylaş
Nefesler tutuldu! Fenerbahçe Beşiktaş maçı saat kaçta? Hangi kanalda?

'Fenerbahçe Beşiktaş maçı ne zaman, saat, kaçta, hangi kanalda?' Tüm futbolseverler bu sorunun cevabını arıyor. İki ezeli rakip de Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada birbirlerine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele verecekler. İşte detaylar...

Fenerbahçe ile Beşiktaş bu akşam Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda kozlarını paylaşacak. Süper Lig'in 6. haftasında 6 puanı bulunan Fenerbahçe 10 puanı bulunan Beşiktaş'ı ağırlayacak. Galatasaray'ın Akhisarspor'a 3-0 yenildiği haftada futbolseverleri nefes kesecek bir karşılaşma bekliyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN?

Fenerbahçe Beşiktaş maçı bu akşam saat 21.00'de Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanacak. Derbiyi hakem Fırat Aydunus yönetecek. Mücadele beIN Sports 1 kanalından naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe - Beşiktaş muhtemel 11'ler...

Fenerbahçe: Harun, Şener, Reyes, Neustader, İsmail, Jailson, Mehmet Topal, Ayew, Benzia, Aatif, Slimani

Beşiktaş: Karius, Gökhan, Pepe, Vida, Caner, Quaresma, Tolgay, Oğuzhan, Ljajic, Lens, Babel

Eksik ve cezalı listesi...

Ev sahibi takımda Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'ın sakatlıkları bulunuyor. Forma giyip giymeyecekleri maç günü belli olacak.

Beşiktaş'ta cezalı Medel derbi maçta forma giyemeyecek. Sarpsborg ile oynanan maçta sakatlığı nedeniyle riske edilmeyen Adriano'nun ise Fenerbahçe derbisinde forma giymesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Cocu, Hollanda'da kaybetmedi

Hollanda Ligi’nde geçen sezon PSV Eindhoven şampiyon olurken takımın başında teknik direktör Phillip Cocu vardı. Cocu, Kırmızı- Beyazlılar’la şampiyonluk yolundaki üç önemli rakibi Feyenoord, Ajax ve AZ Alkmaar’a karşı büyük üstünlük kurmuştu. Tecrübeli hoca, söz konusu rakiplerle oynadığı toplam 6 maçın sadece 1’ini kaybetti. Feyenoord’u 1-0 ve 3-1 (d), AZ Alkmaar’ı içerde ve dışarıda 3-2’lik sonuçlarla mağlup eden Cocu, Ajax’ı taraftarı önünde 3-0 yenerken, sadece deplasmanda aynı skorla sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı.

11 ismin ilk heyecanı

Kanarya’da teknik direktör Phillip Cocu’nun yanı sıra tam 11 yeni transfer, ilk derbi heyecanlarını Beşiktaş karşısında Kadıköy’de yaşayacak. Harun, Barış, Berke, Slimani, Ayew, Benzia, Frey, Jailson, Ferdi Kadıoğlu ve Reyes, kadroya girmeleri halinde Sarı-Lacivertli forma altında ilk kez bir derbinin parçası olacak. Ayrıca Cocu ile büyük çıkış yakalayan Elif Elmas da, şans bulması halinde ilk kez derbide oynama fırsatını yakalayacak. Sürpriz bir şekilde Fenerbahçe’ye transfer olan Tolga Ciğerci ise sakatlığı nedeniyle kritik maçta forma giyemeyecek.

Matihue Valbuena yedek kulübesinde

Dinamo Zagreb maçı için Hırvatistan’a dahi götürülmeyen Mathiu Valbuena, 21 kişilik kadroya geri dönüyor. Derbiye kulübede başlayacak olan Fransız futbolcu, ikinci yarıda maçın gidişatına göre oyuna dahil olabilir. 33 yaşındaki oyuncu, ligde son oynanan Konyaspor maçında da kulübede oturmuş ancak süre alamamıştı.

Haberin Devamı

Mehmet Topal: Gelenenek bozulmayacak

Sarı-Lacivertliler’in kaptanlarından Mehmet Topal, Beşiktaş derbisi öncesinde iddialı... Derbiyi ‘dönüm maçı’ olarak nitelendiren 32 yaşındaki futbolcu, “Ligde yeniden yükselişe geçmek ve Avrupa’daki Dinamo Zagreb yenilgisini unutturmak istiyorsak, Beşiktaş’ı mutlaka yenmeliyiz. Yenilere maçın önemini hafta içinde anlattık. Şimdi artık top bizde. Gücümüzü biliyoruz, sahaya yansıtıp, taraftarımızın da desteği ile güzel bir galibiyet alacağımıza inanıyoruz. Kimse merak etmesin gelenek bozulmayacak” dedi.

6 oyuncu için derbi heyecanı

Beşiktaş’ta Fenerbahçe karşısında 6 futbolcu görev verilmesi halinde ilk derbisinde mücadele edecek. Sarı- Lacivertli takım karşısında forma giymesi beklenen; Loris Karius, Enzo Roco, Adem Ljajic ve Cyle Larin teknik direktör Şenol Güneş’in görev vermesi halinde ilk derbi heyecanını yaşayacak. Bu oyuncuların dışında genç isimler Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın da daha önce kariyerlerinde hiç derbi maçı oynamadı.

Haberin Devamı

Başkan Orman’la 8 zafer var

Siyah-Beyazlılar, kulüp başkanı Fikret Orman döneminde derbilerde galip gelmekte zorlanıyor. Beşiktaş, 25 Mart 2012’de ilk kez başkanlığa seçilen Fikret Orman döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe ile toplamda 32 derbide karşılaştı. Beşiktaş, Fikret Orman başkanlığında oynadığı derbilerin sadece 8’inde galip gelebildi. Söz konusu derbilerde 2’si hükmen olmak üzere 15 kez yenilen Kartal, 9 kez eşitliği bozamadı.

Adriano’nun durumu bugün belli olacak

Kara Kartal, Kadıköy’e Gary Medel’den yoksun gidecek. Yeni Malatyaspor ile oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören Şilili futbolcu, derbide takımını yalnız bırakacak. Beşiktaş’ta sakatlığı sebebiyle Sarpsborg maçında kadroya alınmayan Adriano Correia’nın durumu belirsizliğini koruyor. Brezilyalı futbolcunun derbide oynayıp oynayamayacağı son idmanın ardından netleşecek.

Haberin Devamı

Caner Erkin sınırda başlayacak

Kartal’ın başarılı sol bek oyuncusu Caner Erkin, derbi öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Ligde 3 sarı kartı olan tecrübeli futbolcu, derbide de kart görmesi halinde Kayserispor ile oynanacak 7. hafta maçında forma giyemeyecek. Bu konuda teknik ekipten özel olarak uyarı alan tecrübeli futbolcudan gereksiz sertlikten kaçınması ve hakemle dialoğa girmemesi istendi.

348.randevu

Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarın yapacakları Spor Toto Süper Lig maçıyla 348. kez karşı karşıya gelecek. Ülker Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak müsabakada sahaya çıkacak Fenerbahçe ile Beşiktaş, tarihlerinde daha önce 347 kez karşılaştı.

İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 94 yıllık rekabette sarı-lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 347 maçta Fenerbahçe 132, Beşiktaş 124 galibiyet aldı, 91 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Rekabette Fenerbahçe'nin 478 golüne, Beşiktaş 436 golle karşılık verdi.