Spor Fenerbahçe Bilica'yı savundu

Fenerbahçe Bilica'yı savundu

Paylaş
Fenerbahçe Bilica'yı savundu

Fenerbahçe kulübü internet sitesinden, Fabio Bilica ile ilgili basında çıkan haberlere hakkında çok sert bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Kulübümüz profesyonel futbolcusu Fabio Bilica ile ilgili olarak; ulusal basın organlarında çıkan 'akıl dışı' haberleri şiddetle kınıyoruz. Bilica'nın; futbol sahasında yaptığı sportmenlik dışı davranışın cezası, futbol oyun kuralları kitabında saptanmış olup; müsabakanın hakemi de bu kurala uygun şekilde; sarı kart ile futbolcumuzu cezalandırmıştır.

Haberin Devamı

Bunun ötesine geçilerek; futbolcumuzun eğitimi, aile yaşantısı gibi konu ile uzaktan yakından ilgisi olmayan farklı olayların basınımızda yer alması; 'Futbolcumuzun, kişilik haklarına yönelik saldırı' mahiyetindedir.

Futbolcunun eğitim ve aile yaşantısı; yaptığı iş ile doğrudan alakalı değildir. Nitekim; benzer eğitim ve aile şartlarına sahip binlerce futbolcu da tüm dünyada, üst düzey seviyedeki liglerde top koşturmaktadır. Kulübümüzün, futbolcumuza yapmış olduğu önemli bir yatırım ve bunun da kulübümüze yansıyan ciddi bir maliyeti vardır.

Keza, futbolcu ile kulüp arasındaki sözleşme ilişkisi; uluslararası kurallara göre yürütülmektedir. 'Sözleşmeye saygı prensibi' olarak adlandırılan bu ilişkinin; tek taraflı olarak değiştirilmesi ya da sonlandırılması mümkün değildir.

Haberin Devamı

Kaldı ki, ortada bunu gerektirecek bir kural ihlali de yoktur. Yakın tarihte, benzer örneklerini İngiltere ve Brezilya gibi ülkelerde de gördüğümüz olayın; ülkemizde olduğu şekilde ve seviyede tartışma konusu yapılmadığı da bilinmektedir.

Sonuca baktığımızda; cezası verilmiş bir eyleminden ötürü basın tarafından futbolcumuza yapılanlar ve söylenenler; açıkça bir 'linç girişimidir.' Kendi eğitim düzeylerini göz ardı edip; futbolcumuzun eğitimini sorgulayanların linç girişimi şeklindeki bu yaklaşımları, bu kişilerin kafalarının arkasındaki kötü niyetli düşüncelerin adeta dışa yansımasıdır.

Kulübümüz; kendi iç disiplin talimatları, sözleşmesel şartlar ve bunlara ilişkin hukuki düzenlemeler çerçevesinde, olayın gereğini yapmıştır. Kulübümüz için; bu konu kapanmıştır.