Spor Fenerbahçe - Bursaspor maçındaki darp olayında komiser yardımcısı açığa alındı

Fenerbahçe - Bursaspor maçındaki darp olayında komiser yardımcısı açığa alındı

Paylaş
Fenerbahçe - Bursaspor maçındaki darp olayında komiser yardımcısı açığa alındı

Emniyet Genel Müdürlüğünce, Fenerbahçe - Bursaspor maçında "taraftarın darp edilmesi" iddiasıyla ilgili bir komiser yardımcısının açığa alındığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce, Fenerbahçe - Bursaspor maçında "taraftarın darp edilmesi" iddiasıyla ilgili bir komiser yardımcısının açığa alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

DÖVÜLEN KİŞİ TEKSAS GRUBUNDAN

Bir taraftarın cep telefonu ile çektiği videoda polisler “Teksas” olarak adlandırılan Yeşil-Beyazlı taraftar grubundan bir kişi orantısız bir şekilde döverken görülüyor.

Kafa bölgesini kollarıyla örtmeye çalışan taraftar, sert yumruklardan sonra kafasına ağır tekme darbesi alarak yere yığılıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Özellikle sosyal medyada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'nda Fenerbahçe-Bursaspor futbol takımları arasındaki TFF Süper Lig müsabakasında misafir seyirci tribünü iç kısmında bir polisin Bursaspor'lu bir taraftarı darp ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Fenerbahçe-Bursaspor arasında gerçekleşen müsabakada, 6'sı Fenerbahçe, 16'sı Bursaspor taraftarı olmak üzere toplam 22 şahıs hakkında 6222 sayılı kanun kapsamında işlem yapılmıştır. Ayrıca taraftarın darp edilmesi iddiasıyla ilgili bir komiser yardımcısı da açığa alınmış olup konuyla ilgili incelemeler devam etmektedir. Sporun rekabet, kardeşlik ve dostluk ruhuna aykırı hiçbir şiddet olayına müsaade edilmeyeceği gibi polis meslek disiplinine aykırı tutum ve davranışlarda bulunan personel ile ilgili olarak da yasal işlemlerin tavizsiz yapılacağı tüm sporsever halkımıza saygı ile duyurulur.”

Haberin Devamı

BURSASPOR DA BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

Yeşil beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle;

"Fenerbahçe maçının ilk yarısı oynanırken tarafımıza ulaştırılan görüntü ve bilgiler eşliğinde bazı taraftarlarımızın darp edildikleri ve gözaltına alındıkları konusunda haberdar edildikten sonra hemen hareket geçilmiş ve maç boyunca siyasi ve idari olarak üst düzeyde temaslar gerçekleştirilmiştir. Başta Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere yöneticilerimiz, olayın gerçekleşmesinin ardından ilk olarak İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile temas kurmuş ve sayın Çalışkan'ın yetkilendirdiği müdür yardımcısıyla görüntüler izlenmek suretiyle darp olayının sorumluları tespit edilmiştir. Gece geç saatlerde olayın sorumlusu komiser yardımcısının görevden alındığı tarafımıza bildirilmiştir. Ayrıca darp sonucu hastaneye sevk edilen taraftarlarımızın tedavisi takip edilirken gözaltına alınan taraftarlarımızın serbest bırakılmasına ilişkin yaptığımız girişimler de olumlu sonuçlanmıştır. Maçın bitimiyle birlikte taraftarımızın güvenli bir şekilde stattan ayrılışının sağlanması adına siyasilerimiz ve yöneticilerimiz sahaya inerek deplasman tribününe gidilmiş ve yetkililerle birlikte süreç titizlikle takip edilmiş, ilgili yönetici arkadaşlarımız da taraftarlarımıza refakat etmişlerdir. Son derece üzücü gelişmelerin yaşandığı sırada Bursa ve Bursaspor adına birlikte hareket eden ve olaya her yönüyle müdahil olan Milletvekilimiz Refik Özen, İl Başkanımız Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve yönetici arkadaşlarımıza hassasiyet ve gayretleri için teşekkür ediyor, taraftarlarımıza geçmiş olsun diliyoruz."

Haberin Devamı