Spor Fenerbahçe Doğuş - Anadolu Efes (Maç özeti)

Fenerbahçe Doğuş - Anadolu Efes (Maç özeti)

Paylaş
Fenerbahçe Doğuş - Anadolu Efes (Maç özeti)

EuroLeague’in 3. hafta mücadelesinde iki Türk takımı bu sezon ilk defa Ülker Arena'da karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı sarı lacivertli ekip 81 - 70'lik skorla kazanarak Euroleague'deki ikinci galibiyetine ulaştı

Euroleague'de Fenerbahçe Doğuş evinde Anadolu Efes'i konuk etti. İlk yarıda dengeli giden maçta Fenerbahçe üçüncü periyottaki etkili oyunuyla skor üstünlüğünü ele geçirdi ve maç sonuna kadar üstünlüğünü koruyarak maçı 81 - 70'lik skorla kazandı. Bu sonuçlarla Fenerbahçe Doğuş ilk üç maçından iki galibiyet alırken Anadolu Efes ise henüz galibiyetle tanışmadı.

Fenerbahçe Doğuş - Anadolu Efes maçını 15 sayı, 5 ribaund, 2 top çalma, 1 asist ve1 blokla mücadeleyi tamamlayan Çekyalı Jan Vesely maçın adamı seçildi.

MAÇ ÖZETİ

4.PERİYOT: Fenerbahçe Doğuş 81 - 70 Anadolu Efes

3.PERİYOT: Fenerbahçe Doğuş 62 - 52 Anadolu Efes

2.PERİYOT: Fenerbahçe Doğuş 34 - 34 Anadolu Efes (İlk yarı)

1.PERİYOT: Fenerbahçe Doğuş 15 - 20 Anadolu Efes

Fenerbahçe Doğuş maça Melih Mahmutoğlu, Brad Wanamaker, James Nunnally, Nicola Melli ve Jan Vesely beşiyle başladı

Anadolu Efes maça Erick McCollum, Doğuş Balbay, Krunoslav Simon, Justin Doellman ve Bryant Dunston beşiyle başladı

2016 - 2017 yılında Euroleague şampiyonluğuna ulaşan Obradovic yılın koçu ödülünü Euroleague CEO'su Jordi Bertemeu'dan aldı.

AVRUPA'DA FENERBAHÇE'NİN ÜSTÜNLÜĞÜ


Fenerbahçe Doğuş ve Anadolu Efes Euroleague'de 11. kez karşı karşıya geldi. Geride kalan 11 maçta Fenerbahçe Doğuş 9 galibiyet elde ederek rakibine karşı önemli bir üstünlük kurarken, Anadolu Efes sadece 2 kez sahadan üstün ayrılabildi.

İki takım arasında FIBA organizasyonlarında yapılan 2 maçta 1 kez, Anadolu Efes, 1 kez de Fenerbahçe Doğuş kazandı. THY Avrupa Ligi’ndeki 8 müsabakada ise Fenerbahçe Doğuş 7 kez galip gelmeyi bildi ve rakibine sadece 1 kez mağlup oldu.

Haberin Devamı