Spor Fenerbahçe 'Es'ti geçti

Fenerbahçe 'Es'ti geçti

Paylaş
Fenerbahçe 'Es'ti geçti

Fenerbahçe, Eskişehirspor'la kendi seyircisi önünde oynadığı karşılaşmayı 4-2 kazanarak haftayı 3 puanla kapattı ve puanını 21'e yükseltti

Sarı-lacivertli ekip, maça Alex'in penaltı golüyle başladı. Konuk ekip Sezer ile eşitliği sağladı. Kadıköy'de ardından sahneye Semih çıktı, Gökhan Gönül farkı açtı. İkinci yarıda iki takım da 10 kişi oynarken, Eskişehirspor Serdar ile umutlansa da Semih perdeyi kapadı

Eskişehirspor maçı ile başlayacak serinin, geçmiştekilere oranla kolay olacağını ilan etmişti Aykut Kocaman. İlk yarıdaki atak üstünlüğü ve üç gollü performans, eksik Fenerbahçe’nin kolay kazanacağı izlenimini doğurdu.

Gökhan Gönül sağ kanattan ilk yarıda getirdiği tüm topları ortaya çevirdi. Bunların birinde Semih güzel bir gol attı. Burada orta meziyeti, sonuca giden en kestirme yol olarak belirdi. Gole giden diğer hareketi ikinci yarıda yapacaklardı.

Alex’in katkılı ve hep sondan iki önceki önemli pasları, Fenerbahçe’nin gole giden yolda ufkunu açan durumdu. Semih’in son vuruş harikalığı Fenerbahçe’ye net 2 gol olarak ciddi saha üstünlüğü sağlıyor, Gökhan Gönül’ün güzel golü, psikolojik rahatlığı getiriyordu.

İkinci yarıda 10'ar kişilik ekipler, tempoyu sanki anlaşmalı olarak düşürecek, buna karşın Fenerbahçe futbolu yönetme işini, çok pasa dayalı oyuna çevirerek, aklen de galibiyete gidecekti.

İŞTE GOLLER VE EN KRİTİK ANLAR

3. dakikada Pele topu eliyle oynadı. Alex penaltıyı İvesa’yı terse yatırarak gole çevirdi: 1-0

7’de Gökhan Gönül ortaladı, Semih dokundu ama mutlak golü kaçırdı.

10’da Pele uzaktan ani bir şut çıkardı, Volkan yatıp, topu çeldi.

13’te Eskişehir taçtan golü buldu. Serdar, Lugano’yu geçip kale önüne çevirdi, Batuhan vurdu, Volkan'ın çeldiği topu Sezer kaleye gönderdi: 1-1.

18’de Alex sağdan ileri kat eden Gökhan Gönül’ün önüne iyi bir pas attı. Gökhan ortasını yaptı, arka direkteki Semih kafayla ağları salladı: 2-1.

45’te Gökhan Gönül çok sert bir vuruşla üçüncü golü attı: 3-1

66’da Bilica’nın hatası gole neden oldu. Erkan ortaladı, Bilica bacaklarının arasından kaçırdı, Serdar plaseyle fileleri havalandırdı: 3-2.

72’de Alex savunmayı zorladı, topu sağdaki Gökhan Gönül’e kazandırdı, o ortaya çevirdi, Semih dokundu ve Fenerbahçe 4-2'lik galibiyete ulaştı.

Haberin Devamı

MAÇIN ADAMI: GÖKHAN GÖNÜL

Kasığına yakın bir yerden yırtık teşhisi ile bir hafta çalışmalara katılmayan Gökhan Gönül’ün dünkü saha performansı çok etkileyiciydi. Attığı gol de kıskanılacak türdendi. Kanatta “one man show” yapması da cabası. Maçın en güzel hareketlerine sahip oldu. Sakat sakat bu başarısı, aklımızı karıştırmadı değil doğrusu!

MAÇIN İSTATİSTİĞİ

Pas: 58
İsabetli pas: 46
Top çalma: 20
Top kaybetme: 20
Orta: 8
İsabetli orta: 4
İsabetli şut: 1
Topla buluşma: 68

KIRILMA NOKTASI: 45. DAKİKA

Gökhan Gönül’ün her futbolcunun özeneceği güzellikteki golü, karşılaşmanın devre arasındaki kırmızı kartları da hesaba kattığımızda maçın bir daha Eskişehirspor adına geri gelmemesine neden olan eylemdi. Erken penaltıya, Sezer’in golü ile karşılık verse de Eskişehirspor, üçüncü golü yiyince ikinci yarı teslim oldu.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Güiza’dan destek

Sarı-lacivertli ekibin sakatlıkları bulunan iki forveti Daniel Güiza ile Niang karşılaşmayı tribünden birlikte izledi. Güiza’nın gollerden sonra büyük bir sevinç ile ayağa fırlaması dikkat çekerken, İspanyol yıldızın eski neşesine kavuştuğu gözlendi.

Uygun tribünde

Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, yetkisiz menajerlik konusu nedeniyle tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildiği için maçta takımının başında yer alamadı. Uygun, karşılaşmayı tribünden takip ederken, aynı sebeple tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilen Ümit Karan da oynayamadı.

Yoğun sis etkiledi

Karşılaşma saatinde etkili olan sis, bir ara maçın oynanmasını da tehlikeye soktu. Zaman zaman yoğunlaşan sis, basın tribününden sahanın görülmesini önemli ölçüde etkiledi. 25. dakikadan itibaren stadın doğalgaz sobaları yakıldı.

(Milliyet)