Spor Fenerbahçe evinde Panathinaikos’u devirdi

Fenerbahçe evinde Panathinaikos’u devirdi

Paylaş
Fenerbahçe evinde Panathinaikos’u devirdi

Fenerbahçe, Turkish Airlines EuroLeague’in 18.haftasında evinde Panathinaikos’u ağırladı

Karşılaşmaya Jan Vesely’nin etkili oyunuyla başlayan Fenerbahçe, ilk dakika içerisinde 4-0 öne fırladı. Chris Singleton’ın art arda üçlükleriyle toparlayan Panathinaikos, farkın daha fazla açılmasını önledi (8-6).

Karşılıklı basketlerle geçilen çeyreğin orta kısmının ardından Gigi Datome’nin devreye girmesiyle tempoyu arttıran Fenerbahçe, farkı da 7’ye çıkarttı (19-12).

Çeyreğin son kısmında savunmasını sertleştiren ve hücumda da Datome ve Vesely ikilisiyle etkili olan sarı lacivertli ekip, Ahmet Düverioğlu’nun son saniye basketiyle ilk çeyreği 11 sayı önde tamamladı (27-16).


Fenerbahçe’nin sert savunması


Yarı sahanın ön alanında yaptığı baskıyla Panathinaikos’un düzenini tamamen bozan Fenerbahçe, ikinci çeyreğe de 7-0’lık bir seriyle başlayarak farkı 18’ye çıkarttı (34-16).

Yeşiller daha sonra Mike James’le farkı eritmeye çalışsa da Fenerbahçe’nin sert savunmasına karşı kolay top kayıpları yaptılar ve sarı lacivertli ekip de bunları iyi değerlendirerek farkı 20 sayıya kadar çıkarttı (42-22).

Fenerbahçe’nin genç pivotu Ahmet Düverioğlu, oyunda kaldığı bu bölümde hem hücumda hem de savunmada Panathinaikos’a büyük problem yarattı ve sarı lacivertlilerin kontrolü elinde tutmasını sağladı (44-27). İlk yarı da ev sahibi ekibin 16 sayılık üstünlüğüyle tamamlandı (44-28).

İkinci yarıya da hücumda oldukça etkili başlayan Fenerbahçe, Mike James’in çabalarına rağmen farkı 21 sayıya kadar çıkarttı (54-33). Fenerbahçe’nin hücumda biraz vites düşürmesini iyi değerlendiren Panathinaikos, serbest atış çizgisinden ürettiği sayılarla farkı 14’e kadar çekti (56-42). Ancak toparlanan Fenerbahçe, Yunan ekibinin farkı daha fazla kapatmasına izin vermedi ve son çeyreğe 15 sayı önde girdi (60-45).

Son periyodun başlarında da sahada Ahmet Düverioğlu fırtınası vardı. Sahanın her iki yanında da muhteşem bir performans sergileyen genç yıldız, takımının farkı tekrar 20 sayının üzerine çıkartmasını sağladı (68-45).

Panathinaikos’u muhteşem savunmasıyla kilitleyen Fenerbahçe, çeyreğin ilk dört dakikasında rakibine sayı imkanı tanımadı (70-45). Maçın kalan kısmında da rakibini domine eden ev sahibi ekip, maçtan da 84-63 galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı