Spor Fenerbahçe - Galatasaray maçı özeti

Fenerbahçe - Galatasaray maçı özeti

Paylaş
Fenerbahçe - Galatasaray maçı özeti

Süper Lig'in 26. haftası derbi heyecanına sahne oluyor. Lig maratonunun bitimine haftalar kala şampiyonluk yarışı iyice kızışıyor. Fenerbahçe evinde 19 yıldır kaybetmediği ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk etti. Büyük bir mücadeleye sahne olan maç  golsüz eşitlikle bitti

Tüm Türkiye ligin 26. haftasında oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisine kilitlendi. Yüksek tempolu geçen mücadelede bir tek gol sesi çıkmadı. Maçın 80. dakikasında Fenerbahçe Fernandao'nun kafa vuruşuyla golü buldu ama pozisyon ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Galatasaray ise 19 yıllık galibiyet hasretini bitirmeye Maicon'la çok yaklaşmıştı. 88. dakikada Brezilyalı savunma oyuncusunun frikikten şutu direkten dışarı gitti. 5 dakika uzatma verilen mücadelede taraflar aradıkları golü bulamadı ve maç 0 - 0'lık skorla berabere sona erdi. Bu sonuçla Fenerbahçe Süper Lig'deki puanı 48 olurken, Galatasaray ezli rakibiyle puan farkını korudu ve liderliğini 54 puanla sürdürdü.

MAÇ ÖZETİ


Aykut Kocaman'dan derbi sonrası açıklamalar


Derbi sonrası Fatih Terim'den açıklamalar


Tolga kaçırdı, Hasan Şaş çıldırdı


Tüm Türkiye'nin gözü derbideydi


Ekici'nin faulü sonrası sosyal medyadan tepkiler yağdı


Galatasaray'da Fernando şoku


Fenerbahçeli taraftarlardan muhteşem koreografi


Derbi öncesi olay hareket


Hakem son düdüğü çaldı maç sona erdi. Fenerbahçe 0 - 0 Galatasaray

88.DK:
Skrtel, Gomis'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Galatasaray kaleye yakın bir yerden serbest vuruşu kullandı. Maicon'un vuruşu direkten dışarı çıktı

85.DK: Galatasaray, Belhanda ile mutlak bir fırsatı değerlendiremedi! Linnes'in ortası savunmadan sekerken ceza sahasının hemen dışında Belhanda topla buluştu. Belhanda, topa sert vuramayınca Volkan kurtardı.

80.DK: Fenerbahçe Fernandao'yla golü buluyor ama karar ofsayt

79.DK: Alper Potuk, Fernandao'ya çok iyi bir pas attı. Tehlikeyi önceden sezen Muslera çıkıp topu taca yolladı.​

77.DK: Fenerbahçe'de Valbuena oyundana giriyor. Soldado çıkıyor.

74.DK: Galatasaray'da Selçuk İnan oyundan çıkarken yerine giren isim Tolga Ciğerci

72.DK: Dirar oyundan çıkıyor. Fernandao oyunda.

71.DK: Fenerbahçe baskısını arttırdı. Fenerbahçe bu kez sağ kanattan korner kazandı! Defanstan seken topa Dirar, ceza sahası dışından sert vurdu, top üstten az bir farkla auta gitti.

67.DK: Fenerbahçe'de Nabil Dirar, Serdar Aziz'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

64.DK: Bu kez Fenerbahçe çok ciddi geldi! Dirar'ın açtığı ortaya Alper Potuk kafayı vurdu ancak kafa vuruşu Muslera'nın üstüne gitti.

59.DK: Galatasaray çok ciddi bir pozisyon yakaladı! Yuto Nagatomo, sol ayağıyla ceza sahasının dışından sert vurdu, Volkan güçlükle çıkardı.

58.DK: Fenerbahçe'de Mehmet Ekici'nin yerine Alper Potuk oyunda



58.DK: Galatasaray'da Fernando oyuna devam edemiyor. Brezilyalı oyuncunun yerine Donk oyunda

50.DK: Brezilyalı futbolcunun tedavisi saha kenarında yapılıyor. Fatih Terim, futbolcusuyla konuştu ve sakatlığı hakkında bilgi aldı.

48.DK: Galatasaray Rodrigues'le çok etkili geldi. İknici yarının ilk dakikalarında Rodrigues sol kanattan ceza sahasına girdi. Kaleci Volkan başarılı, dönen topta Gomis'in boş kaleye yaptığı vuruşunda defans araya girdi

47.DK: Maçın ilk sarı kartını orta sahada Giuliano'ya sert bir faul yapan Fernando gördü

46.DK: İkinci yarı başladı

İlk yarı sonucu Fenerbahçe 0 - 0 Galatasaray

45+2.DK: Fenerbahçe sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Muslera topu kontrıl etti.

44.DK: Fenerbahçe'de penaltı beklentisi! Soldado yerde kaldı ve Bülent Yıldırım'dan penaltı bekledi. Yıldırım, devam et dedi.

42.DK: Mehmet Ekici'nin şutunu Muslera son anda çıkardı!



40.DK: Giuliano, Muslera'nın açıldığını çok iyi gördü ve çok uzaklardan kaleyi yokladı. Brezilyalı futbolcunun şutu üstten dışarı çıktı.

38.DK: Fenerbahçe çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanıcak. Feghouli'nin müdahalesinde hakem faul kararı verdi. Mehmet Ekici'nin şutu Muslera'da kaldı

34.DK: Galatasaray gole yaklaştı. İlk pozisyonda olduğu gibi Gomis aynı noktadan topu dışarı gönderiyor.

32.DK: Belhanda, Mehmet Ekici'ye yaptığı faul sonrası hakem Bülent Uygun oyunu durduruyor.

28.DK: Younes Belhanda, çalımlarla rakip ceza sahası içine girmek istedi ancak istediğini yapamadı. Fenerbahçe, bir kez daha topa sahip oldu.

25.DK: Fenerbahçe bu dakikalarda baskısını iyice arttırdı. Giuliano'nun ara pasında Mehmet Ekici topun kontrolünü kaybetti. Aut.

23.DK: Soldado'nun şutunda savunma son anda müdahale ediyor. Dirar'ın ortasında Soldado gelişine vuruşunu yaptı, kaleye doğru yönelen topta Serdar Aziz kritik müdahale ile pozisyonu kornere savuşturdu.

20.DK: Galatasaray sol kanattan Rodrigues'le etkili geldi. Rodrigues'in şutu Volkan'da kaldı.

19.DK: Galatasaray kısa paslarla Fenerbahçe yarı sahasına geliyor. Ev sahibi takım bu dakikalarda defansa çekilmiş durumda.

16.DK: Belhanda'nın kullandığı serbest vuruş kısa kaldı. Fenerbahçe savunması rahat bir şekilde topu uzaklaştırdı.

14.DK: Maçın ön büyük tehlikesi! Galatasaray Gomis'le gole yaklaştı. Çaprazda topla buluşan Gomis'in şutu az farkla dışarıda



12.DK: Mehmet Ekici defans arkasına pasını gönderdi, ceza alanı içinde Soldado topla buluşmadan önce Fernando araya girerek tehlikeyi önledi.

10.DK: Mehmet Ekici'nin sağ köşeden kullandığı korner atışı sol kanada doğru açıldı. Orada bulunan Şener'in ortasını ise Maicon kafayla karşıladı.

8.DK: Topal'ın ara pasında Mehmet Ekici savuma arkasına sarktı. Mehmet Ekici'den isabetli bir orta gelmiyor. Aut

6.DK: Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta Serdar kafayla çevirdi ama top taca gidiyor.

3.DK: Fenerbahçe köşe vuruşu kazandı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunma başarılı.

2.DK: Maçın ilk dakikalarında iki takımda orta alanda baskı yapıyor

1.DK: Maç başladı. Her iki takıma da başarılar


Alex, derbiyi Sadettin Saran'ın locasında izliyor.


Fenerbahçe'nin ilk 11'i:

Volkan, Şener, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef de Souza, Dirar, Mehmet Ekici, Giuliano, Soldado

Galatasaray'ın ilk 11'i:

Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Selçuk, Rodrigues, Feghouli, Belhanda, Gomis

Galatasaray maçı öncesi Fenerbahçeli taraftarlardan muhteşem koreografi


AYKUT KOCAMAN: İNSANLAR BENİ BENDEN DAHA İYİ TANIYOR


'İnsanlar beni benden daha iyi tanıyor, öyle görüyorum. Form durumları, maçlardaki gidişat, aynı zamanda rakibin iyi tarafları da var, zaafları var, formüller üretmeye çalışmak lazım. Kağıt üzerinde rakibin şöyle zaafları var, böyle yaparsak başarılı oluruz diye bir şey yok tabii futbolda Beşiktaş maçı 3 puan maçı değildi, 3 puandan fazlasını getirecekti.

En önemli şey kazanma alışkanlığı. Bu tip maçların kazanımları artı 3 puan gibi gözükse de, oyuncuların bireysel anlamda yapabileceklerini gösterme açısından çok daha fazlası.'


FATİH TERİM: TAKIMIMA GÜVENİYORUM


'Fernando'yu uzun zamandır hazırlıyoruz, bugün iyi olduğunu söyleyince kendisine şans verdik. Lider geldik, nasip olursa lider döneceğiz.

Takımıma güveniyorum, 6 puan öndeyiz ve umarım bugün de buradan kayıpsız döneriz. Sahaya çıkarttığımız 11, kazanmak isteyen bir 11 ve bu bir deplasman 11'i değil. Oynayarak kazanmak istiyoruz.'



Karşılaşma öncesinde ısınmak için sahaya çıkan Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, taraftarlarını selamladı

Zorlu derbi öncesi Muslera ve Volkan Demirel...


Kadıköy'de tribünlerden görüntü gelmeye devam ediyor.



Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Neto, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.


'GALİP GELİRSEK 3 PUANDAN ÇOK DAHA FAZLASI OLACAK'


'Bugün ekstra bir gün, özel duyguların yaşanacağı bir gün. Taraftarlarımızın bizi 1. dakikadan 90. dakikaya kadar destekleyeceğine inanıyorum. Uğurlu bir atmosfer olacaktır.

Özel anlamı olan bir maça çıkacağız. Bu maç asla 3 puan maçı olmayacak. Eğer galip gelirsek 3 puandan çok daha fazlası olacak. Taraftarımızı evine yüzünde gülü


FENERBAHÇE'DE İKİ EKSİK


Fenerbahçe derbide iki futbolcusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları nedeniyle Hollandalı santrfor Vincent Janssen ile milli sol bek İsmail Köybaşı’nın derbide forma giymesi beklenmiyor.


SOLDADO VE AATIF KART SINIRINDA


Fenerbahçe’de İspanyol santrfor Roberto Soldado ile Faslı futbolcu Aatıf Chahechouhe sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Soldado ve Chahechouhe, derbide sarı kart görmesi durumunda 27. hafta oynanacak Kayserispor maçında cezalı duruma düşecek ve forma giyemeyecek.


FENERBAHÇE DAHA ÜSTÜN


Fenerbahçe ile Galatasaray bugün Süper Lig’de 387. kez karşı karşıya gelecek. 109 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 386 maçtan 146’sını kazandı, Sarı-Kırmızılı ekip bu süre içinde 123 kez galip geldi. İki takım 117 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin attığı 532 gole, Galatasaray 482 golle karşılık verdi.

Haberin Devamı