Spor Fenerbahçe ile Kasımpaşa 16. randevuda...

Fenerbahçe ile Kasımpaşa 16. randevuda...

Paylaş
Fenerbahçe ile Kasımpaşa 16. randevuda...

Fenerbahçe ile Kasımpaşa 16. randevuda...

Fenerbahçe ile Kasımpaşa, lig tarihinde yarın 16. kez karşılaşacak. İki ekip arasında geride kalan 15 maçtan 11'ini Fenerbahçe, 2'sini Kasımpaşa kazanırken, 2 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin lig maçlarındaki toplam 34 golüne, Kasımpaşa 12 golle yanıt verebildi. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan ve Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Kasımpaşa 3-1 kazandı. Bu arada, Fenerbahçe ile Kasımpaşa, 2 aşamalı olarak oynanan 1962-1963 sezonunda hem Beyaz Grup'ta, hem de Final Grubu'nda birlikte yer alınca, bir sezonda birbirleriyle toplam 4 maç yapmış oldular.

Öte yandan şampiyonluk iddiasını sürdüren Fenerbahçe'de, yarın Kasımpaşa ile saat 15.00'te oynanacak karşılaşma öncesinde, gündüz maçı endişesi yaşanıyor. Sarı-lacivertliler, ligde son 4 sezonda gündüz oynadığı 13 maçta toplam 18 puan yitirirken, bu maçlarda 6 galibiyet, 4 yenilgi, 3 beraberlik aldı.

Sarı-lacivertliler, son 4 sezonda saat 15.00'te başlayan 6 lig maçı oynadı. Fenerbahçe, bu 6 maçın 4'ünü kazanırken, 1 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Fenerbahçe, bu sezon ise yaptığı 3 gündüz maçının 1'ini kazanırken, 2'sinden yenilgiye ayrıldı. Sezona 8'de 8 galibiyetle, lige en iyi başlangıç rekoru kırarak başlayan sarı-lacivertliler, 9. haftada deplasmanda Gaziantepspor ile saat 16.00'da yaptığı maçı 2-1 yitirerek, bu sezonki ilk yenilgini aldı. Ligde 19. haftada deplasmanda saat 15.00'te başlayan Sivasspor maçını 5-1 kazanan Fenerbahçe, 23. haftada saat 15.00'te başlayan maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenildi.

Haberin Devamı

KASIMPAŞA MAÇA HAZIR

Öte yandan Kasımpaşaspor, Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda, teknik direktör Yılmaz Vural yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda maçın taktiği üzerine duruldu.

Lacivert-Beyazlı takımda sakatlığı düzelen Gökhan Güleç ve Moritz'in durumu teknik heyeti sevindirirken, Yılmaz Vural'ın bu iki oyuncuya oyunun ilerleyen bölümlerinde gerek duyarsa görev vereceği öğrenildi.

Kasımpaşa'nın muhtemel 11'i şöyle: Murat Şahin, Sancak, Ergün, Barış, Koray, Keller, Merthan, Murat Erdoğan, Yekta, Şahin, Cenk

FENERBAHÇE KAZANMAK ZORUNDA

Fenerbahçe'nin ise şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülü yok.

Sarı-lacivertliler, deplasmanda Kasımpaşa'yı yenerek, ligde son 3 haftaya girilirken şampiyonluk yarışında kayıp yaşamak istemiyor.

Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı Bilica ile kırmızı kart cezalısı Vederson, Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek.

Teknik direktör Christoph Daum'un yarınki maçta cezalı Bilica'nın yerine savunmada Bekir'e görev vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i şöyle: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir, Lugano, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Özer, Alex, Güiza.

Sarı-lacivertlilerde, 3 sarı kartı bulunan Emre ceza sınırında bulunuyor. Milli futbolcu, yarın sarı kart görürse, 32. haftada Eskişehirspor maçında forma giyemeyecek.

DHA