Spor Fenerbahçe - Karabükspor (Maç özeti)

Fenerbahçe - Karabükspor (Maç özeti)

Paylaş
Fenerbahçe - Karabükspor (Maç özeti)

Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe evinde Karabükspor’la karşı karşıya geldi. Sarı lacivertli ekip sahadan Mehmet Topal ve Valbuena'nın golleriyle sahadan 2 - 0'lık sonuçla galip ayrıldı ve puanını 32'ye çıkardı

Fenerbahçe şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada evinde hata yapmadı ve Karabükspor karşısında net bir oyunla 2 - 0 galip ayrıldı ve üst üste 5. maçından da galio ayrıldı. Sarı lacivertli ekip Süper Lig'de 32 puanla 2. sıraya yükseldi. Fenerbahçe'nin galip ayrıldığı maçta hakem Alper Ulusoy'un toplamda 10 sarı kart gösterdi.


Fenerbahçe’de Neustadter, Skrtel ve Şener Atiker Konyaspor maçında yok


MAÇ ÖZETİ

90.DK: Hakem son düdüğü çaldı maç sona erdi. Fenerbahçe 2 - 0 Karabükspor

86.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Mathieu Valbuena'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Çağlar Şahin Akbaba topa hakim olmayı başarıyor.

82.DK: Ceza sahası önünde yaşanan ikili mücadele sırasında İsmail Köybaşı, İshak Doğan'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

80.DK: Sağ kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Andre Poko, Mathieu Valbuena'ya yerden sert bir müdahalede bulununca hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

75.DK: GOL! Fenerbahçe Valbuena'yla farkı 2'ye çıkarıyor. Mehmet Topal'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Mathieu Valbuena, rakiplerini ekarte ederek içe kat ediyor ve ceza alanında sol çaprazdan sağ ayağıyla yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Çağlar Şahin Akbaba'nın solundan köşede ağlarla buluşturuyor.



73.DK: Nabil Dirar'ın ara pasıyla ceza alanında topla buluşan Giuliano'nun vuruşu istediği gibi olmayınca açıyı iyi kapatan Çağlar Şahin Akbaba topu uzaklaştırmayı başarıyor.

67.DK: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Mathieu Valbuena'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Barış Başdaş kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

60.DK: Kullanılan korner atışı sonrasında Fenerbahçe ceza alanında topa elle müdahale olduğu gerekçesiyle penaltı bekledi, maçın hakemi Alper Ulusoy devam kararı verdi.

58.DK: Ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Mathieu Valbuena'nın doğrudan kaleye gönderdiği şutunda top barajdan geri geliyor.

56.DK: GOL! Fenerbahçe Mehmet Topal'la golü buluyor 1 - 0. Fenerbahçe'nin maçtaki ilk isabetli şutu gol oluyor. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Mathieu Valbuena'nın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Mehmet Topal'ın, altıpas önünde yaptığı kafa vurşunda meşin yuvarlak Çağlar Şahin Akbaba'nın sağından sağ kale direği içine çarparak ağlarla buluşuyor.

51.DK: Sol kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Osman Çelik, Mathieu Valbuena'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

46.DK: İkinci yarı başladı

46.DK: Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Şener Özbayraklı oyundan alınırken, Mathieu Valbuena oyuna dahil oluyor.

45.DK: İlk yarı sona erdi. Fenerbahçe 0 - 0 Karabükspor

44.DK:
Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Giuliano'nun ceza alanına gönderdiği ortasında Roberto Soldado yetişemeyince top doğrudan auta çıkıyor.

39.DK: Fenerbahçe'de Martin Skrtel sarı kart görerek cezalı duruma düştü

38.DK: Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Şener Özbayraklı, Serdar Deliktaş'a yerden kayarak kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Bu kartla Şener Özbayraklı gelecek maçta cezalı duruma düşüyor.

35.DK: Barış Başdaş itirazları sebebiyle hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

34.DK: Sağ kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Luis Ibanez, Şener Özbayraklı'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

27.DK: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan İlhan Depe'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Mehmet Topal topu uzaklaştırmayı başarıyor.

24.DK: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan İlhan Depe'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Mehmet Topal topu uzaklaştırmayı başarıyor.

21.DK: Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Ceyhun Gülselam, Josef De Souza'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.



17.DK: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan İsmail Köybaşı'nın ceza alanına gönderdiği ortasında hakem Alper Ulusoy faul gerekçesiyle oyunu durduruyor.

15.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Luis Ibanez'in ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Serdar Deliktaş'ın vuruşunda top savunmadan geri geliyor. Dönen topu önünde bulan Mustapha Yatabare'nin vuruşunda top kalenin sağından auta çıkıyor.

8.DK: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Giuliano'nun ceza alanına gönderdiği ortasında Çağlar Şahin Akbaba tek yumrukla topu kornere gönderiyor.

2.DK: Giuliano'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Osman Çelik kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

1.DK: Maç başladı! Her iki takıma da başarılar

Fenerbahçe'nin ilk 11'i:

Volkan, İsmail, Skrtel, Neustadter, Şener, Mehmet Topal, Josef, Aatif, Dirar, Giuliano, Soldado

Karabükspor'un ilk 11'i:

Çağlar, Osman, Barış, Gaman, Luis İbanez, Ceyhun, Poko, Skulason, Serdar, İlhan Depe, Yatabare

Fenerbahçeli taraftarlardan maç öncesi Kudüs pankartı



Fenerbahçe, Osmanlıspor ile berabere kaldıktan sonra hedefi, ilk yarıda kalan 6 maçı da kazanmak olarak belirlemişti. Aykut Kocaman ve öğrencileri; Sivas, Antalyaspor, Kasımpaşa ve Bursaspor karşılaşmalarında zafere ulaşarak bu hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerledi.

Bu süreçte rakipler de peş peşe kayıplar yaşadı. Galatasaray’ın dün Malatya’da 2-1 yenilmesi, Fener’in iştahını iyice kabarttı. İlk 11 haftanın sonunda lider Cim Bom’un 9 puan gerisine düşen Kanarya, bu akşam en az 2 farkla kazanırsa ezeli rakibini averajla geride bırakacak! Lider Başakşehir ile fark ise 1 puan olacak. Alınacak 3 puanla, 6 milyon TL’lik prim yolunda son bir adım kalacak.


YENİ BİR SAYFA

Kardemir Karabükspor, 15 maç sonunda 8 puan toplayabildi ve ligin dibine demir attı. Yönetim, hafta içerisinde teknik direktör Tony Popovic ile yolları ayırdı. Zorlu maçta, bu sezon Galatasaray karşısında da takımın başında yer alan yardımcı antrenör Levent Açıkgöz görev yapacak. Kırmızı- Mavililer, Kadıköy’den puan çıkarıp yeni bir sayfa açmak istiyor.


SARI ALARMI

Ligin ilk yarısındaki son iç saha maçına çıkacak olan Fenerbahçe’de 4 oyuncu sınırda bulunuyor. Roman Neustadter, Martin Skrtel, Şener Özbayraklı ve durumu maç saatinde belli olacak Hasan Ali Kaldırım, bu akşam sarı kart görmeleri halinde haftaya Konya deplasmanında cezalı duruma düşecek. Karabükspor’da ise Papp ve Grazov ceza sınırında.

GİULİANO ALEV ALDI

Ligde son 5 maçta 5 gol atıp 1 asist yapan Giuliano formunun zirvesinde. Sambacı, Soldado ile birlikte oynadığı maçlarda arkadaşıyla iyi bir uyum yakaladı. 27 yaşındaki oyuncu, takımının en önemli gol umutlarından biri olmasının yanı sıra atakları da yönlendirecek.

Haberin Devamı