Spor Fenerbahçe Kulübü'nden açıklama

Fenerbahçe Kulübü'nden açıklama

Paylaş
Fenerbahçe Kulübü'nden açıklama

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, Ankaragücü maçı öncesi kulüp aleyhine yapılan açıklamalara sessiz kalınmayacağını belirtti

Fenerbahçe yaptığı açıklamada Ankaragücü maçı öncesi kulüp aleyhine yapılan açıklamalara sessiz kalınmayacağını, bu hafta içinde düşünülen basın toplantısının, şampiyonluğa yönelik konsantrasyonun dağılmaması için gelecek haftaya ertelendiği bildirdi.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, "Bizden, kulübümüz aleyhine yapılan haksız ve mesnetsiz açıklamalara sessiz kalmamız, bunları görmezden gelip camiamız adına gereken en uygun cevabı vermekten çekinmemiz elbette beklenmemelidir. İzah ettiğimiz gerekçeler ile bu hafta içinde yapmayı planladığımız basın toplantısını, önümüzdeki haftaya ertelemekte kulübümüz açısından büyük yarar görüyoruz.

Geçtiğimiz hafta içinde oluşan suni gündem konuları ve son haftalarda dillendirilen, camiamızı üzen spekülasyonlar ile ilgili önümüzdeki hafta başında detaylı bir basın toplantısı düzenlenecek ve tüm bunların cevabı verilecektir" denildi.

Ankaragücü Kulübü yöneticileri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, "sarı-lacivertli kulüp ve camiaya yönelik amacı belli olmayan suni bir gündem üzerinden sataşma başlattığı" ileri sürülen açıklamada, "Tüm futbol ailesi, gereksiz şekilde yaratılan bu suni gündemden dolayı büyük bir gerilim yaşamıştır.

Yine buna benzer şekilde bazı medya organlarından yapılan sistemli, yakışıksız yorum ve açıklamalar da şampiyonluk yolunda ilerleyen kulübümüzü ve camiamızı son derece üzmüştür" şeklinde ifadeye yer verildi.

Fenerbahçe’nin 33. haftayı lider olarak tamamlayarak, ligin son haftasına şampiyonluğun en güçlü adayı olarak girdiği kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Ligin son haftasında Türkiye Kupası’nda şampiyon olan Trabzonspor ile zorluk derecesi yüksek bir maç oynanacaktır. Bu bağlamda futbolcularımızın, teknik ekibimizin, yönetimimizin, taraftarımızın kısacası bütün camiamızın tüm dikkatinin ve konsantrasyonunun bu maçta olması gerektiği açıkça ortadadır.

Kaldı ki, bunun en güzel örneğini, Ankaragücü maçı öncesinde, tüm camiamızın söylenenlere kulak tıkaması ve sadece maça konsantre olması sonucunda elde edilen galibiyetle yaşadık.

Maçta, oyuncularımızın kazanma arzuları ve bu arzunun sonucu olarak sahaya yansıyan coşkuları, maç sonrasında taraftarlarımız ile tek vücut olup şampiyonluk şarkıları söylemeleri, Fenerbahçe Kulübü’nün ve camiasının şampiyonluğa olan inancını tüm Türkiye’ye bir kez daha kanıtladı.

Şimdi de sahamızda, seyircimiz önünde oynayacağımız Trabzonspor müsabakasına odaklanmalı ve bunun dışındaki konularla şampiyonluğa yönelik konsantrasyonumuzu dağıtmamalıyız."

AA

Haberin Devamı