Spor 'Fenerbahçe' saldırısında flaş gelişme

'Fenerbahçe' saldırısında flaş gelişme

Paylaş
'Fenerbahçe' saldırısında flaş gelişme

Fenerbahçe Spor Kulubü'nün Ankara Şubesi'ne yapılan saldırıyla ilgili kimliklerine ulaşılan 17 kişiden 11'i gözaltına alındı. 6 kişinin de aranmasına devam ediliyor. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T. ise tutuklandı

Fenerbahçe Spor Kulubü’nün Ankara Şubesi’ne yapılan saldırıyla ilgili kimliklerine ulaşılan 17 kişiden 11’i gözaltına alındı. 6 kişinin de aranmasına devam ediliyor. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T. ise tutuklandı.

Sarı-lacivertlilerin Tunus Caddesi’nde bulunan Ankara Şubesi’ne dün akşam bir grup saldırdı. Saldırganlar taş, döner bıçağı ve sopalarla şubenin camlarını kırdılar, bilgisayarları parçalayarak şubedeki eşyalara zarar verdiler. Ankara’nın eğlence bölgesi olan ve vatandaşların yoğun olduğu bir saatte meydana gelen saldırının ardından polis çalışma başlattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirlemeye çalışırken, terör ve istihbarat ekipleri de saldırının terör ile bağlantılı olup olmadığını araştırmaya başladı. Yapılan ilk değerlendirmede saldırının terör bağlantısı olmadığı, saldırının Ankaragücü taraftarları tarafından yapıldığı öğrenildi. Şüphelilerin Fenerbahçe taraftarlarının Ankaragüçlü bir taraftarı dövüp bu görüntüleri internette yayması üzerine sosyal medya üzerinden haberleşerek saldırı yaptıkları belirlendi.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Çevredeki işyerlerinde ve saldırı yapılan şubede bulunan güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, 17 kişinin kimliğine ulaştı. Bunun üzerine birçok adrese operasyon yapan polis 11 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden 10’u serbest kalırken saldırı sırasında elinde döner bıçağı taşıyan İ.T. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis diğer şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Hürriyet-Fevzi Kızılkoyun

Haberin Devamı