Spor Fenerbahçe-Saran savaşı

Fenerbahçe-Saran savaşı

Paylaş
Fenerbahçe-Saran savaşı

Fenerbahçe Kulübü ile Sadettin Saran arasındaki savaş, bugün karşılıklı yapılan açıklamalarla sürdü

Fenerbahçe Kulübü, bugün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Sayın Sadettin Saran'ın Kulübümüz ve kendisi arasında yargıya taşınmış konular hakkında dün basında yer alan ifadelerine karşın kulübümüz aşağıdaki hususlarda kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duymuştur" denildi.

FENERBAHÇE KULÜBÜ'NÜN AÇIKLAMASI

"Sayın Saran'ın münferit olay şeklinde basite indirgediği dava, kendisinin Fenerbahçe Spor Kulübü'nden kazanmayı beklediği ticari kazancın çok ötesindedir. Bu davada istenen alacak sadece sözleşmeden kaynaklanan tartışmalı ticari alacak ile sınırlı değildir.

Sayın Saran, kulübümüz aleyhine 10.000.000.-USD ceza, yaklaşık 8.000.000.- USD ticari alacak yani toplam 18.000.000.- USD talep etmektedir. Kaldı ki Sayın Saran'ın şirketi sözleşme süresince 100'e yakın maçın yayınını gerçekleştirmiş ve bunlardan da kazanç elde etmiştir.

Bu itibarla ister Sayın Saran olsun isterse bir başkası akıl dışı alacak taleplerinin kulüp tarafından kabul edilmemesi ve sonuçta konunun hukuki ihtilafa dönüşmesi kaçınılmazdır. Sayın Saran'ın bu durumu kişisel hırs ve hesaplaşma olarak gösterme çabası bu açık durum karşısında tam bir demagoji ve kamuoyunu yanıltma çabasıdır.

Hiçbir Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'nın, Sayın Saran tarafından talep ve dava edilen akıl dışı alacak talebini kabul edebilmesi mümkün olmayıp, Başkan kim olursa olsun böyle bir durum karşısında davalık olmak kaçınılmazdır. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi Fenerbahçe Spor Kulübünün menfaatine olacak işleri yapmak yükümlülüğündedir. Söz konusu davalar konusunda da son sözü yargı söyleyecektir."

SARAN'DAN YANIT GECİKMEDİ

Sadettin Saran'ın; Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinde bugün yapılan açıklamaya cevabı gecikmedi. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Sayın Aziz Yıldırım, kulübümüzün resmi sitesinden neredeyse her gün yeni bir açıklama göndererek hedef saptırmayı ısrarla sürdürmektedir.

1. Sayın Aziz Yıldırım devam eden ve tarafımızdan tüm yükümlülükleri yerine getirilmiş bir sözleşmeyi, keyfi bir şekilde tek taraflı olarak feshetmiştir. Bu konuda hakem heyeti oybirliğiyle sayın Aziz Yıldırım'ı haksız bulmuştur. Kaldı ki, sayın Aziz Yıldırım tüm uzlaşma tekliflerimizi de reddetmiş, geleceği öngöremeyerek kulübümüzü bugün içinde bulunduğu hukuki çıkmaza sürüklemiştir.

2. Fenerbahçe'yi dünya kulübü yapma iddiasıyla icraatın başında olanlar, önce hakka, hukuka saygıyı, kişisel kaygı ve hırslarla kulüp yönetimini kişiselleştirmemeyi, vizyon sahibi bir anlayışla ileriyi görmeyi ve yaptıkları yanlışların sonuçlarına katlanmayı öğrenmelidirler. Bu süreç sonunda vizyonsuz, işbilmez, hukuk tanımaz, keyfi ve kişisel hesaplaşmalara dayalı bir zihniyetin kulübümüzü hangi noktalara sürükleyebileceği görülecektir.

3. Son olarak şunu da ifade etmek isterim ki, sayın Aziz Yıldırım'ın anlaşmanın şartlarını yerine getirmemesi neticesinde doğan süreci kamuoyunun önüne sürekli olarak ve özellikle başarısız sonuçların ardından, şahsımı hedef alacak şekilde getirmesinin artık taraftarımızı ve sporseverleri sıktığı kanaatindeyim.

Yargı ticari konulardaki anlaşmazlığa son noktayı koyacaktır. Bu konu ile alakalı kamuoyunu daha fazla meşgul etmenin gereksiz olduğunu, dolayısıyla da bundan sonra sayın Aziz Yıldırım ile daha fazla polemiğe girmeye değmeyeceğini düşünüyorum."

2

Haberin Devamı