Spor Fenerbahçe Shavonte Zellous'u resmen açıkladı

Fenerbahçe Shavonte Zellous'u resmen açıkladı

Paylaş
Fenerbahçe Shavonte Zellous'u resmen açıkladı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, kadrosunu Birleşik Amerikalı Şutör Guard Shavonte Zellous ile güçlendirdi

Geçtiğimiz günlerde alacaklarını temin edemediği gerekçesiyle Galatasaray'la yollarını ayıran Amerikalı sporcu, dün Fenerbahçe'yle transfer görüşmeleri için masaya oturmuştu. Sarı Lacivertli kulüp bugün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla transferi resmen duyurdu. Yapılan açıklamada Zellous'la sezon sonuna kadar anlaşma sağlandığı belirtildi.

Shavonte Zellous kimdir?

28 Ağustos 1986 tarihinde Amerika’nın Florida eyaletinde doğan Shavonte Zellous, basketbola Dr.Philips Lisesi’nde başladı. Daha sonra Jones Lisesi’nde öğrenim ve basketbol hayatına devam eden Zellous, kaptanlık yaptığı okul takımında, 15.5 sayı, 15 ribaund, 6 asist ve 5 top çalma ortalamasıyla 2003-04 şampiyonluğunda önemli bir rol oynadı.

Eyalet finallerinin o yıl en değerli oyuncusu seçilen Amerikalı şutör guard, aynı zamanda okulun atletizm takımında da 100 metre ve uzun atlamada bölge şampiyonu olmayı başardı.

Üniversite eğitimini Pensilvanya’nın Pittsburgh Üniversitesi’nde alan Zellous, takımının 3 kez NCAA turnuvasına katılmasını sağladı. Üniversitenin 2. sınıfında okuduğu 2007 yılında “Big East” konferansında, “En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu” unvanına layık görülen “Z” lakaplı oyuncu, üniversitedeki son yılında 22.6 sayı ortalamasıyla ülke çapında en skorer 6. oyuncu oldu.

2009 WNBA Draftında 11. Sıradan Detroit Shack tarafından seçilen Zellous, 15.6 ortalaması yakaladığı ilk sezonunda takımının konferans finali oynamasını sağladı. Daha sonra Tulsa Scock’ta kısa bir süre forma giyen Amerikalı şutör guard, 2010 yılından bu yana Indiana Fever’de forma giyiyordu.

2012 sezonunda Indiana, WNBA Finalleri’nde Minnesota’yla karşılaşırken 4 maçta 17 sayı ortalaması yakalayan Zellous, takımın şampiyon olmasında önemli bir pay sahibi oldu.

2013 yılında elde ettiği 14.7 sayı ortalamasıyla kariyerinin en verimli sezonunu geçiren Zellous, aynı zamanda ligin en fazla gelişim gösteren oyuncusu unvanına da layık görüldü.

Birçok WNBA oyuncusu gibi, kış sezonunu Avrupa’da geçiren Amerikalı oyuncu, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Beşiktaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray gibi takımlarda forma giyerken, Letonya’da TTT Riga ve İsrail’de Ramat Hasharon gibi takımlarda oynadı.

Amerikalı şutör guard, 2012-2013 sezonunda forma giydiği Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 22.4 sayı ortalamasıyla sezonun sayı kraliçesi olmayı başardı.

Haberin Devamı