Spor Sturm Graz - Fenerbahçe maç özeti

Sturm Graz - Fenerbahçe maç özeti

Paylaş
Sturm Graz - Fenerbahçe maç özeti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne 3. Ön Eleme Turu'nda Sturm Graz ile karşılaştı

Maç sona erdi Sturm Graz 1 - 2 Fenerbahçe

86.DK: Isla, oyuna girdiği dakikadan itibaren iyi bir performans ortaya koyuyor. Fenerbahçe'nin yeni transferi bu maçta sınıfı geçti.

80.DK: Fabian Koch, atağa katılmak isterken karşısında Mehmet Topal'ı buldu. Topal, rakibini geçirtmedi ve topu taca attı.

73.DK: Fenerbahçe'nin yeni transferi Mauricio Isla oyuna girmek için hazırlanıyor.

65.DK: Sturm Graz, uzaktan şutlarla temsilcimizin kalesini yokluyor.

58.DK: Mathieu Valbuena'nın ortasında Roman Neustadter kafayı vurdu. Top az bir farkla dışarı çıktı.

48.DK: Alper Potuk, sağ çaprazdan ceza sahasına girmeye çalıştı. 3 kişi arasında kalan Alper, rakiplerini geçemedi.

46.DK: İkinci yarı başladı

İLK YARI SONA ERDİ Sturm Graz 1 - 2 Fenerbahçe

34.DK: Roman Neustadter, Valbueana'nın açtığı ortaya çok güzel yükseldi ve temsilcimizi 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

34.DK: GOLLL ( 1 - 2 )



30.DK: Fenerbahçe'nin golünde Alper Potuk'un önemli payı vardı. Alper, sağ kanattan topu çok güzel taşıdı ve çizgiden içeri çevirdi. Maresic ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.

30.DK: GOLLL ( 1 - 1 )

27.DK: Fenerbahçe, sol kanattan ataklarını şekillendirmeye çalışıyor. Hasan Ali ve Mathieu Valbuena, topun en çok değdiği isimler olarak göze çarpıyor.

12.DK: Fenerbahçe yarı alanının ortalarında Philipp Zulechner'e arkadan sert müdahalede bulunan Ozan Tufan, sarı kart görüyor.



10.DK: Sturm Graz, Stefan Hierlander'in attığı golle 1-0 öne geçiyor.

1.DK: Maç başladı

Fenerbahçe'nin ilk 11'i:

Volkan, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Souza, Ozan, Dirar, Alper, Valbuena, Ahmethan

Strum Graz'ın ilk 11'i

SSiebenhandl, Koch, Maresic, Lykogiannis, Potzmann, Zulj, Lovric, Hierlander, Alar, Röcher, Zulechner


Avusturya polisinden Fenerbahçe taraftarına Türkçe tweet


AYKUT KOCAMAN: SERT BİR RAKİP
Sarı-Lacivertliler’in teknik patronu, ilk resmi maçı öncesinde basın mensuplarının karşısına çıktı. İlk olarak rakibi değerlendiren Aykut Kocaman, “Sturm Graz bireysel özelliklerinden çok takım oyunuyla ön plana çıkıyor. Tamamlanmış bir takımla oynayacağız. Avrupa Ligi’nin 3. ön eleme turunda, seri başı olmamıza rağmen sert bir rakiple eşleştik. Graz’ın en belirgin yanı kolektif yapısı. Set oyunları, savunmaya dönüşleri ve hücuma çıkışları çok iyi” diye konuştu.

'GRAZ HAZIR DURUMDA'


Özellikle birkaç sezondur Fenerbahçe’nin istenilenin dışında olduğunu söyleyen başarılı teknik adam, “Birçok şeyi değiştirmek gerekiyor. Ancak şu anda oyun formunda bunu yaptığımızı söylemek için erken. Hazır olan bir takımla, hazır olmaya çalışan takımın maçı olacak. Bizim avantajımız bireysel anlamda tecrübe ve kalitemizin yüksek olması” dedi.

FODA: FAVORİ FENER AMA...


Fenerbahçe’nin rakibi Sturm Graz’da teknik direktör Franco Foda, tenin çok kaliteli bir takım olduğunu ve kendilerini zor bir maçı beklediğini söyledi.

GALATASARAY'A KAYBETMEDİ!


Sturm Graz, tarihinde daha önce iki kez Galatasaray'la eşleşti. Avusturya tea rakip oldu.

2000 - 2001'deki 2 - 2'lik skorla biten karşılaşma uzun bir süre tartışmalara neden olmuştu. Galatasaray'ın grubundaki diğer maçta Glasgow Rangers ile Monaco arasındaki maçın berabere bitmesinin ardından Ali Sami Yen Stadı’ndaki Galatasaray-Sturm Graz maçındaki 2-2’lik skor her iki takımı da üst tura taşıyordu. Galatasaray ve Sturm Graz’lı futbolcular da son dakikaları hiç atak yapmadan karşılıklı paslaşmalarla tamamlamıştı.




'ŞİKE DAVASINDA' YER ALDI


Şike davasının 5. duruşmasında savunmasını yapan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatları ile diz üstü bilgisayarda Galatasaray'ın 2000 yılında oynadığı Strum Graz maçını duruşmada izletmişti


Sturm Graz, 2008-2009 dönemindeki karşılaşmaları ise Avrupa Ligi gruplarında gerçekleşti. Sturm Graz, Galatasaray ile kendi sahasında oynadığı maçı 1-0 kazanırken İstanbul'da oynanan maçta ise 1-1 beraberlikle bitirdi.

Haberin Devamı