Spor Fenerbahçe Ülker tarih yazdı!

Fenerbahçe Ülker tarih yazdı!

Paylaş
Fenerbahçe Ülker tarih yazdı!

THY Euroleague'de İsrail ekibi Maccabi Electra'yı 75-74 yenen Fenerbahçe Ülker, seride durumu 3-0'a getirerek Final-Four'a yükseldi!

Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines (THY) Euroleague Play-off serisi üçüncü maçında İsrail ekibi Maccabi Electra Tel Aviv’e konuk oldu. Seride 2-0’lık üstünlüğü bulunan Sarı-lacivertliler, serinin üçüncü maçında Menora Mivtachim Arena’da karşılaştığı rakibini 75-74 ile geçerek seriyi 3-0’a getirdi ve adını 15-17 Mayıs tarihlerinde Madrid’de düzenlenecek Final Four’a yazdırdı.

Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Sarı-lacivertli oyuncular ve teknik heyet, kutlamalarını soyunma odasında da sürdürdü.

Bu arada Fenerbahçe Ülker, Maccabi Electra’yı eleyerek, tarihinde ilk kez Final-Four’a yükseldi. Sarı-lacivertliler, Anadolu Efes’in elde ettiği başarıyı 14 yıl sonra tekrarlayan ilk Türk takımı oldu.

Salon:
Menora Mivtachim Arena

Haberin Devamı

Hakemler: Borys Ryzhyk (Ukrayna), Juan Carlos Garcia Gonzalez (İspanya), Elias Koromilas (Yunanistan)

Maccabi Electra: Pargo 21, Smith 8, Randle 19, Ohayon 2, Schortsanitis 4, Linhart 5, Tyus 6, Landesberg, Alexander 4, Haynes 5
Fenerbahçe Ülker: Kenan Sipahi, Goudelock 15, Bogdanovic 8, Bjelica 5, Semih Erden 6, Zisis 19, Vesely 12, Praldzic 7, Zoric 1, Oğuz Savaş 2, Melih Mahmutoğlu

1. Periyot: 20-13

Devre: 31-37

3. Periyot: 45-50

Beş faulle çıkan: 37.58 Bjelica (Fenerbahçe Ülker)

Final-Four Madrid'de

Bu sezon Euroleague'de Final-Four, 15-17 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Madrid kentinde gerçekleştirilecek.

Yarı final maçları 15 Mayıs'ta TSİ 19.00 ve 22.00 saatlerinde oynanacak. Üçüncülük müsabakası 17 Mayıs'ta TSİ 18.00'de, final mücadelesi ise TSİ 21.00'de oynanacak.

"Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"


Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Turkish Airlines Euroleague Play-off serisinde karşılaştığı Maccabi Electra Tel Aviv’i 3-0’la eleyen Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, Fenerbahçe TV mikrofonlarına konuştu.

Bu başarıdan dolayı oyuncularını tebrik eden Obradovic, "Öncelikle oyuncularımı bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Hedefimiz burada olmaktı. Euroleague serisi boyunca maç maç çalışarak buralara geldiler. Maccabi’nin kendi sahasında maç kazanmak zordur. Bugün de sonuna kadar mücadele ettiler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle taraftarımıza teşekkür ediyorum. Onların önemini sezon boyu vurguladım. Bize güç veriyorlar. Biliyorum ki Madrid’e de gelecekler bizi desteklemeye. Bundan sonra Final Four’da da en iyisini yapmak için çalışmalara başlayacağız" dedi.

Fenerbahçe Yönetimi’nden basketbol takımına teşekkür


Fenerbahçe Kulübü Yönetimi, Turkish Airlines Euroleague tarihinde ilk kez Final Four’a kalan Erkek Basketbol Takımı’na teşekkür etti.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

Haberin Devamı

"Turkish Airlines Euroleague’da Final Four’a kalarak ülkemizi gururla te

Haberin Devamı