Spor Fenerbahçe Ülker'den müthiş başlangıç!

Fenerbahçe Ülker'den müthiş başlangıç!

Paylaş
Fenerbahçe Ülker'den müthiş başlangıç!

THY Euroleague play-off çeyrek final serisi ilk maçında son şampiyon Maccabi Electra'yı konuk eden Fenerbahçe Ülker, sahadan 80-72 galip ayrıldı. Son çeyrekte müthiş bir performans gösteren sarı-lacivertliler seride 1-0 öne geçti

THY Euroleague play-off çeyrek final ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe Ülker ile İsrail ekibi Maccabi Electra ile karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Ülker Sports Arena'da oynanan mücadeleyi Fenerbahçe Ülker 80-72 kazandı.

Karşılaşmaya iyi başlayan konuk ekip 3,5 dakikalık bölümde 8-0'lık seri yakaladı. Bu dakikaya kadar oyuna giremeyen sarı-lacivertli ekip, savunmadaki direncini artırıp hücumda daha üretken bir performans ortaya koyarak 10'a 5'lik seriyle 7. dakikanın başında farkı 3'e (10-13) düşürdü. Dış atışlarda isabet kaydeden İsrail temsilcisi, ilk periyodu 22-16 önde tamamladı.

İkinci periyotta tempoyu yakalayan temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, pota altında kolay sayılar verince devre sonuna kadar rakibini geriden takip etti. Melih, Zisis ve Vesely ile bulduğu sayılarla 15. dakikada farkı tekrar 3'e (29-32) düşüren Fenerbahçe Ülker, öne geçme fırsatlarını değerlendiremedi. Pota altı savunmasında sıkıntı yaşayan, bu bölgedeki hareketli oyunuyla dikkati çeken Pargo'yu durduramayan sarı-lacivertliler, Maccabi Electra karşısında ilk yarıyı 42-38 geride kapattı.

Haberin Devamı

İkinci yarıya savunma ve hücumda kötü başlayan sarı-lacivertli takım karşısında etkili oyununu sürdüren İsrail temsilcisi, 26. dakikaya girilirken Tyus'un pota altı basketiyle 11 sayılık fark (43-54) yakaladı. Bu dakikadan sonra savunma direncini arttırıp hücumda Bjelica, Preldzic ve Zoric ile sayılar üreten sarı-lacivertli takım, rakibi üzerinde büyük bir baskı kurdu. Çeyreğin bitimine 17 saniye kala Goudelock'un pota altından basketiyle 59-58 öne geçen Fenerbahçe Ülker, son bölüme de önde girdi.

Sarı-lacivertliler son periyoda seyircisinin de büyük desteğiyle hızlı başladı. Kenan Sipahi'nin üçlüğüyle çeyreğin başında 62-58'lik üstünlük yakalayan Fenerbahçe Ülker, bu dakikadan sonra üst üste çok sayıda hücumdan boş döndüyse de rakibine de basket attırmadı. 37. dakikada Vesely ve Goudelock ile üst üste bulduğu sayılarla 72-63 öne geçen sarı-lacivertliler, maçta ibreyi lehine çevirdi. 38. dakikada Preldzic ile 10 sayılık üstünlük (74-64) yakalayan, pota altında Vesely ile etkili bir performans ortaya koyan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmayı 80-72 kazanmasını bildi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ardından salonda büyük bir sevinç yaşandı. Sarı-lacivertli oyuncular saha ortasında kenetlendikten sonra destekleri nedeniyle taraftarını alkışladı.

Maçın en skoreri Maccabi Electra'dan 25 sayı ile Pargo olurken Fenerbahçe Ülker'den Vesely 23 sayı kaydetti. Fenerbahçe maç boyunca rakibine ribaundlarda 39'a 29'luk üstünlük sağladı.

Bu arada, Maccabi Electra karşılaşmaya "Spor sevgi ve barışın temelidir. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun" pankartı taşıyarak maça çıktı.

FENERBAHÇE ÜLKER: 80 - MACCABİ ELECTRA: 72

Salon: Ülker Sports Arena

Hakemler: Christos Christodoulou (Yunanistan), Antonio Conde (İspanya), Joseph Bissang (Fransa)

Fenerbahçe Ülker: Zisis 6, Goudelock 8, Bogdanovic 5, Bjelica 13, Oğuz Savaş 2, Vesely 23, Preldzic 5, Melih Mahmutoğlu 3, Zoric 10, Kenan Sipahi 5,

Maccabi Electra: Pargo 25, Ohayon 12, Smith 10, Randle 9, Schortsanitis 2, Tyus 11, Linhart, Haynes 3, Alexander

1. Periyot: 16-22

Devre: 38-42

3. Periyot: 59-58